Figueres renova el Consell Ciutadà d’Infants amb 48 alumnes

Participació Renovat el Consell d’Infants amb 48 alumnes | AJUNTAMENT

Participació Renovat el Consell d’Infants amb 48 alumnes | AJUNTAMENT

Emporda.info

L’Ajuntament de Figueres ha renovat el Consell Ciutadà d’Infants. En formen part 48 alumnes de 5è i 6è curs de primària i 1r i 2n d’ESO de diferents centres escolars i instituts. L’objectiu és donar veu als infants, fomentar que s’impliquin en la ciutat, que se la sentin seva i facin propostes per millorar-la.

El Consell Ciutadà d'Infants té l'objectiu d'afavorir el dret de l'infant a participar en la seva ciutat. Alhora, vetlla perquè aquesta participació infantil esdevingui un mitjà educatiu pels infants de la ciutat. Així mateix, vol fomentar la participació de les escoles d'infantil i primària tant en la creació com en la dinamització del Consell Municipal dels Infants.

El Consell Ciutadà d'Infants de Figueres neix el 2014. El ple de 6 de maig d'aquell any es va aprovar el seu Reglament. Seguidament, Ajuntament, tècnics i docents van treballant conjuntament per la constitució del Consell i per poder-lo presentar a les escoles. Amb una campanya informativa prèvia a tots els centres educatius de la ciutat, el 4 de desembre de 2014 es va celebrar la primera trobada de l'òrgan.