El veïnat del Parc de les Aigües de Figueres reclama la restitució del seu aspecte original

L'Ajuntament va extreure peces per les Fires i no les ha recol·locades en un espai que va rebre el premi FAD d'arquitectura

Les peces del parc de les Aigües continuen descol·locades des de les Fires

Les peces del parc de les Aigües continuen descol·locades des de les Fires / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

Els veïns i usuaris habituals del Parc de les Aigües de Figueres fa sis mesos que esperen la restitució de l’estètica habitual de les estructures de formigó que van ser retirades el mes d’abril passat, abans de l’inici de les Fires de la Santa Creu, per a obrir una rasa d’una nova connexió elèctrica. L’operació va comportar un moviment de terres que també ha afectat el sòl del parc, ja que el moviment de terres va fer aflorar pedres que van quedar al descobert a la zona propera al Mas Torrent, com ja va passar anys enrere a la plaça dels Aiguamolls.

La rasa oberta pels operaris va servir per a enllaçar una caixa de connexions elèctriques amb la zona on es feien els concerts del Rampell, les barraques de les entitats i els actes electorals per a la campanya de les municipals.

Des d’aleshores, les peces extretes per a fer la intervenció van quedar dipositades darrere d’un transformador del carrer Montgó, sense que hagin recuperat la seva posició habitual i que formen part de les estructures d’aquest espai verd que el 2011 va obtenir el prestigiós premi FAD d’arquitectura en la modalitat de Ciutat i Paisatge. El projecte va ser dissenyat pels arquitectes Michèle Orliacq i Miquel Batlle.

Els veïns consideren que aquesta actuació «és una mostra de deixadesa que l’Ajuntament ha de resoldre sense més demora per a no iniciar una degradació del parc», segons exposa Anna Sánchez, en nom d’un grup d’usuàries habituals d’aquest espai.