Segueix l'alerta per fort vent amb ratxes de gairebé de 50 km/h en punts de l'Alt Empordà

Els Bombers han realitzat sortides per retirar arbres i pals de la llum

Arbre caigut a Arbúcies.

Arbre caigut a Arbúcies. / Bombers

Eva Batlle

La borrasca Ciaran segueix encara activa i es manté l'alerta per fort vent a les comarques gironines. Una mostra d'això són les ratxes elevades que s'han detectat encara aquest divendres en punts de la província. S'han assolit els 81 km/hora a Ulldeter i els 81,3 a Anglès. A Portbou, el vent avui ha afluixat i s'ha detectat una ràfega màxima de 48,6 km/hora. Aquest dijous el temporal va deixar una ratxa de més de 123 km/h a Portbou i els Bombers fan sortides per afectacions.

Arran de la situació meteorològica els Bombers han fet encara alguna actuació pel territori. Fins a les vuit del matí, han executat tres actuacions per caigudes d'arbres i pals de la llum a Porqueres, Arbúcies i Riells de Viabrea. En cap cas s'han hagut de lamentar ferits, indiquen des del cos d'emergències.

Consells davant el fort vent

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també en l'àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. Preventivament, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Vent fins diumenge

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica que es manté l'episodi de vent pel dia d'avui i fins diumenge, amb ratxes que podran superar el llindar dels 72 km/h al Pirineu en cotes altes fins demà. Protecció Civil de la Generalitat manté, per tant, encara en alerta el Pla VENTCAT per la situació de temporal de vent.

Pel que fa a l’onatge, el Pla PROCICAT ahir al vespre es va desactivar i va quedar en prealerta. Així i tot, l'ens demana mantenir la prudència en zones properes a espigons, esculleres i, en general, on trenquin les onades.