Els contraris al parc eòlic marí de Roses demanen al rector de la UdG que es posicioni sobre el projecte

Exigeixen saber la postura de la universitat, després que diversos professors s'hi hagin mostrat a favor

Recreació del parc eòlic marí.

Recreació del parc eòlic marí.

ACN

L'Entitat contrària al parc eòlic marí de Roses ha demanat per carta al rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, que es posicioni en relació al projecte. Des de 'Stop Macro Parc Eòlic Marí' exigeixen saber quina és la postura oficial del centre, després que diversos professors s'hagin mostrat favorable a que tiri endavant i han posat en dubte els informes que el desaconsellen pels perills ecològics i socials que genera. En la missiva, l'entitat vol saber si la posició que han mostrat aquests professors va en la línia de l'oficial de la universitat o si només es tracta d'opinions personals. Per això, reclamen que es pronunciï per aclarir-ho ja que es tracta d'un projecte "transcendent".

A la carta, 'Stop Macro Parc Eòlic Marí' mostra la seva preocupació per l'opinió pública d'aquests professors i lamenten que posin en dubte els estudis que alerten del mal que pot fer el parc, tant socialment com, sobretot, mediambientalment. A banda, també assenyala que el projecte que es vol dur a terme "marcarà el futur ambiental, social i econòmic de la Costa Brava". Asseguren que generarà afectacions sobre la natura, la pesca i el turisme, amb una industrialització del territori, tant a mar com a la costa.

A més, el text també deixa clar que l'aposta de l'entitat és que s'apliqui el principi de prudència en un tema que considera "cabdal per afrontar amb garanties l'important repte de la transició energètica al territori i al país".

Finalment, també l'informa del contenciós administratiu que ha presentat i que ha estat admès a tràmit, contra el Pla d’Ordenació de l'Espai Marítim (POEM) de les cinc demarcacions marines