Aragonès inaugura la nova escola de Vilamalla i diu que el Govern treballa per una educació pública “en català” per formar ciutadans "crítics i compromesos"

El president posa en valor les escoles rurals i la integració de l’etapa educativa dels 0 als 3 anys en aquests centres.

Aragonés durant la inauguració de l'escola de Vilamalla.

Aragonés durant la inauguració de l'escola de Vilamalla. / Gemma Tubert / Gerard Vilà

Gemma Tubert / Gerard Vilà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que el Govern treballa per una educació pública i “en català” per formar ciutadans “crítics i compromesos”. Durant la inauguració de la nova escola de Vilamalla, el president també ha posat en valor la importància de les escoles rurals i la integració de l’etapa educativa dels 0 als 3 anys en aquests centres. “Treballem per garantir el vostre dret a l’educació perquè no hi hagi res que us limiti en tot el que pugueu fer a la vida”, ha insistit Aragonès a la seva intervenció. L’escola Josep de Ribot i Olivas compta amb 133 alumnes des d’Infantil 1 fins a 6è de primària i substitueix unes instal·lacions que han estat en barracons durant 20 anys.

El president ha assegurat que aquest curs escolar han continuat amb diverses mesures per “reforçar” el dreta a una educació de “màxima qualitat”. Una educació pública, ha dit, que ha d’ajudar a formar “ciutadans i ciutadanes preparats, crítics i compromesos i també una educació en català”.

Durant el seu discurs, Aragonès ha dit també que les escoles són els edificis “més importants” d’un poble i que els nens i nenes són “el futur”. D’altra banda, ha volgut posar en valor les escoles rurals i la de Vilamalla com a exemple “d’integració” de l’etapa d’infantil i ha recordat que aquest curs s’ha reforçat el nombre de docents. “Ara tenim més mestres i més professors que mai”, ha dit.

En aquest sentit, ha remarcat que, després d’uns anys sense disponibilitat pressupostària, enguany s’ha impulsat l’obertura de nous centres, onze en total a tot Catalunya.

Per la seva banda, la consellera d’Educació, Anna Simó, també ha defensat la importància de les escoles rurals. “Queda molta feina per fer però hem aconseguit incorporar l’etapa dels 0 als 3 anys. Tenim un compromís amb les escoles rurals, en tenim 360 i volem que siguin encara més”, ha assegurat.

Dues dècades en mòduls prefabricats

Aragonès i Simó, han presidit la inauguració de la nova escola de Vilamalla, que va obrir portes aquest mes de setembre després d’uns 20 anys fet classe en mòduls prefabricats. El centre té 133 alumnes des d’Infantil 1 fins a 6è de Primària. Les obres per fer realitat aquesta reivindicació històrica han costat uns 4,3 MEUR.