La Ludwig Band, d'Espolla, és un dels primers noms confirmats al Let's 2024

Jimena Amarillo, Lildami, El Columpio Asesino i Fujiya & Miyagi també seran a la cita de l'Hospitalet

La Ludwig Band 2023.

La Ludwig Band 2023. / Natalia Cornudella

Emporda.info / ACN

La Ludwig Band, d'Espolla, és un dels primers noms confirmats per a la dinovena edició del festival Let's, que se celebrarà durant els mesos de febrer i març de l'any vinent a les quatre sales de concerts de l'Hospitalet (la Sala Salamandra, El Pumarejo, l'Espai Zower i la Sala River). Jimena Amarillo i Lildami són alguns dels altres artistes confirmats.

En total hi ha una quinzena d'artistes confirmats, entre els quals també hi ha El Columpio Asesino, els britànics Fujiya & Miyagi i artistes emergents com Cristina Len, Flora o Lusillón. La valenciana Jimena Amarillo serà l'encarregada d'obrir el festival en la que serà la segona actuació al certamen. Aquesta vegada hi presentarà el seu segon disc, 'La pena no es cómoda', en un concert que tindrà lloc a la Sala Salamandra.

L'artista madrilenya Lusillón obrirà la nit presentant el seu primer disc, 'Pensando mucho y mal', mentre que La Ludwig Band oferiran els temes del tercer enregistrament del grup, 'Gràcies per venir', que es publica aquest divendres.

La banda de música espollenca Ludwig Band es distingeix per la seva versatilitat estilística, que transita des del pop-rock clàssic fins al folk local. El nom del grup és un divertit joc de paraules que fa referència a Ludwig van Beethoven. El 2022, van ser reconeguts amb el guardó al millor àlbum de l'any pels Premis Enderrock pel seu treball "La mateixa sort". A més a més, van merèixer el Premi Cerverí per la seva excepcional cançó "S'ha mort l'home més vell d'Espolla".

Artistes de renom

En el festival actuarà a la Salamandra el grup navarrès de post-punk El Columpio Asesino, pioners a l'escena 'indie' estatal per la barreja d'electrònica i els sintetitzadors amb sonoritats rock i punk que diuen adeu als escenaris amb la gira 'Amarga Baja'.

Pel que fa al terrassenc Lildami, actuarà al Let's amb banda, un format que va estrenar al Mercat de Música Viva de Vic sota el nom Lildami & Bigfriends.

Els primers artistes anunciats per actuar a El Pumarejo són els britànics Fujiya & Miyagi. El grup de Brighton té nou àlbums publicats i gires internacionals en què han fet de teloners d'artistes com New Order o Rodriguez.

La nova sala de la ciutat, la Sala River, comptarà amb l'artista salmantina Cristina Len, que fusiona música electrònica amb cants tradicionals 'charros', pop 'indie' i 'r'n'b'.

Els valencians La Culpa i els barcelonins Los Yolos seran els protagonistes de la nit punk-pop 'underground' que tindrà com a escenari l'Espai Zowie. També hi actuaran els granadins Colectivo Da Silva, l'artista del Baix Llobregat Gin, les madrilenyes Las Petunias o els malaguenys La Trinidad.