La presidenta del PP a Figueres denuncia a la Fiscalia el president del partit a Girona per "presumpta administració deslleial"

Àngela Domènech també ha denunciat a Daniel Ruiz Pérez i Josep Toribio Cusso, secretari general i gerent del Partit Popular de Girona, respectivament

Ho ha fet pocs dies després que reclamés canvis a la direcció provincial del partit

Àngela Domènech al Palau de Justícia de Girona.

Àngela Domènech al Palau de Justícia de Girona. / PP Figueres

Emporda.info

Ángela Domènech, presidenta del Partit Popular de Figueres i portaveu i regidora electe al mateix municipi, ha interposat aquest dilluns una denúncia per una presumpta administració deslleial contra Jaume Veray Cama, Daniel Ruiz Pérez i Josep Toribio Cusso, president, secretari general i gerent del Partit Popular de Girona, respectivament. Ho ha fet pocs dies després d'acusar a Veray de "falta de transparència" i que reclamés un "canvi urgent a la direcció" del partit a les comarques gironines. "El principal problema del partit a la província de Girona resideix a la direcció provincial, els qui sempre han vist bé envoltar-se d'incompetents. Als qui qüestionen la seva gestió, més que dubtosa, són destituïts o apartats. El dia que Gènova s'atreveixi a posar ordre i aixecar catifes tindrem la possibilitat d'obtenir més d'un diputat i una representació de (com a mínim) el doble de regidors", assegura Domènech en un comunicat emès aquest dilluns.

En aquest sentit, la presidenta del PP a Figueres explica també que després de les eleccions municipals, la junta local del partit a Figueres va enviar un burofax demanant transparència respecte a l’assignació dels recursos de la campanya electoral de les municipals. Assegura que, després d’aquella comunicació, "vaig ser destituïda per WhatsApp com a vicesecretaria provincial de comunicació". "Després de més de quatre mesos d'haver-ho sol·licitat via burofax, telèfon i mail, se'ns ha negat l'accés als comptes del partit i els propis de la campanya de maig 2023, cosa que en tota lògica ens porta a deduir la més que probable existència d'irregularitat", subratlla.

A més, el grup municipal denuncia també que "quasi la totalitat dels recursos del pressupost de campanya del 28M per a la demarcació, s’han quedat a Girona ciutat". En aquest sentit, en el comunicat, el Partit Popular critica que "per atendre tota la campanya de Figueres, segona ciutat de més importància a la província, es va rebre, després de molta insistència i ja iniciada la campanya, material (flyers) i serveis (bustiada) per un total de 1000 eur. Això impossibilitava òbviament una mínima activitat promocional". En el mateix escrit també assegura que en altres municipis de la demarcació va passar el mateix. "A Blanes, amb un pressupost de 400 €, es va quedar a vuit vots del segon regidor i, Puigcerdà, amb un pressupost de 200 €, on teníem representació, la vam perdre per tres vots. El mateix a la majoria de municipis, en total, 22 candidatures".