Mor el periodista figuerenc Javier Gironella

Les seves restes descansaran al cementiri de la seva localitat natal, segons l'Asociación Española de la Prensa Deportiva

Javier Gironella.

Javier Gironella. / Asociación de Periodistas de Aragón.

Emporda.info

El periodista de Figueres Javier Gironella Falces va morir als 80 anys el passat dimecres 27 de setembre. Tot i que va néixer a la capital altempordanesa, el periodista va desenvolupar la seva carrera professional de més de quatre dècades sobretot a Osca (Aragó), tot i que va començar a fer els primers passos a la seva ciutat natal. Graduat per la Universitat de Navarra, va ocupar diversos càrrecs en mitjans de comunicació a les regions de Catalunya, Navarra i Aragó, incloent-hi el de redactor en cap a Diario del Altoaragón. La seva carrera va culminar amb la seva jubilació com a responsable del Gabinet de Comunicació de la Delegació del Govern d'Aragó a Osca. Durant la seva trajectòria, va col·laborar amb destacats mitjans com Radio Huesca i Huesca Televisión, sota la direcció de Luis Garcés i Félix Fernández-Vizarra.

Així mateix, Gironella va ser una figura clau a l'Asociación Española de la Prensa Deportiva, juntament amb Jaume Ferrer. Des de la formació de l'associació i amb Luis Garcés, Pedro Lafuente i el mateix Jaime Ferrer, i ara amb Martín Pena com a president actual, van tenir un paper fonamental en l'impuls del periodisme esportiu a la província d'Osca a través de les Gales del Esport, que es van celebrar a tota la província.

Alhora, Gironella va mantenir una estreta relació amb el món olímpic i els projectes a Jaca, a més d'estar vinculat a l'àmbit del motor i l'hostaleria, on també va contribuir durant molts anys a diversos mitjans.

Tot i que la cerimònia de comiat va tenir lloc a l'Església Parroquial Maria Auxiliadora d'Osca, "les seves restes descansaran per sempre al cementiri de la seva localitat natal, Figueres", segons l'Asociación Española de la Prensa Deportiva.