El PSC de Figueres demana competències de trànsit per als Mossos per frenar l'incivisme

El grup ha presentat una moció perquè els agents puguin sancionar actuar davant "un alarmant incivisme a la ciutat"

Els socialistes esperen abordar així la presència de vehicles d'ús personal i motocicletes de baixa cilindrada que incompleixen la normativa

Pere Casellas, portaveu del PSC a Figueres.

Pere Casellas, portaveu del PSC a Figueres. / PSC

Redacció

El PSC Figueres demana que es facin els tràmits perquè els Mossos d'Esquadra tinguin competències en matèria de trànsit a la ciutat.

L'objectiu és frenar "l'alarmant incivisme a la ciutat" per part d'usuaris de vehicles personals o motos de petita cilindrada.

La Guàrdia Urbana no arriba a tota la ciutat, expliquen, i els Mossos, sense capacitat de sancionar, perden autoritat.

Els socialistes expliquen que "l'augment i diversificació de diferents vehicles de mobilitat personal que no sempre respecten la normativa i causen accidents, o l'ús de motocicletes de petita cilindrada que circulen per determinats indrets no apter fer a fer-ho, causen malestar a la resta de ciutadans o conductors".

Pel grup, això representa "un perill per la integritat física de les personses que s'ha d'evitar de forma contundent":

La manca de competència dels Mossos d’Esquadra en la persecució d’infraccions viàriefa que el Cos de Mossos fa que el cos perdi tota autoritat davant els incívics”, ha explicat el cap de llista dels socialistes figuerencs, Pere Casellas.

Els socialistes posen de manifest que és una iniciativa que ja es va començar a treballar quan Pere Casellas estava al capdavant de l'àrea de seguretat a la ciutat.

“La prioritat dels vianants en l’espai públic ha de prevaldre sempre sobre les persones usuàries dels mitjans de transport, i s’ha de fer de la ciutat un espai de convivència on tothom pugui passejar amb total tranquil·litat i seguretat” ha indicat el portaveu socialistes. 

Col·laboració de Mossos

“És necessària, per tant, la col·laboració dels Mossos d’Esquadra per tal que puguin atendre i aturar les conseqüències de l’incivisme dels usuaris dels esmentats vehicles"; diu Casellas. 

“Figueres és una de les ciutats de Catalunya que no té signat cap dels dos convenis amb el Servei Català de Trànsit per atorgar facultats als MMEE per actuar en aquests àmbits i sancionar la falta de civisme de molts usuaris dels diferents mitjans de transport.

Els punts d’acord que proposen els socialistes a la moció són que es procedeixi a sol·licitar al Servei Català de Trànsit la signatura de dos convenis de col·laboració. El primer de col·laboració en matèria de controls de velocitat amb aportació d’aparell cinemòmetre per part de Mossos d’Esquadra i el segon que permeti que els Mossos d’Esquadra siguin competents en la interposició de denúncies de trànsit a Figueres. “Aprovar aquesta moció permetrà aconseguir una adequada coordinació de les administracions amb l’objectiu de millorar la seguretat vial, garantir la convivència de tota la població i preservar l’autoritat del Cos de Mossos d’Esquadra. Per aquesta raó demanem al govern que hi voti positivament” ha conclòs el regidor socialista.