Els consums de Llers i Santa Llogaia incompleixen el pla de sequera per la presó i la zona industrial

Els dos municipis tenen consums que superes els 500 i els 600 litres per habitant i dia

Santa Llogaia d'Àlguema.

Santa Llogaia d'Àlguema. / Emporda.info

Gemma Tubert

Els consums d'aigua de Llers i Santa Llogaia d'Àlguema incompleixen el pla de sequera i superen els límits establerts per la presó del Puig de les Basses i la zona industrial. Segons les dades facilitades per l'ACA, Llers va tancar el mes d'agost amb un consum de 511 litres per habitant i dia; mentre Santa Llogaia ho va fer amb 689. Des del Consell Comarcal asseguren, però, que aquestes xifres s'expliquen perquè engloben els consums tant del centre penitenciari com dels usos industrials.

En aquest sentit, diuen que durant els últimes tres mesos, Llers va consumir gairebé 42.000 metres cúbics d'aigua i que el centre penitenciari –amb 700 presos- en va gastar gairebé la meitat.

En el cas de Santa Llogaia, argumenten que la seva zona industrial multiplica per sis la superfície del municipi, que no arriba als 400 habitants. A Llers, en canvi, hi ha empadronades 1.245 persones.

Aquests són els dos municipis que incompleixen tant les dotacions fixades en l'escenari d'excepcionalitat (230 litres per persona i dia) com el d'emergència, que entrarà en vigor la setmana que va als municipis que depenen de l'embassament Darnius Boadella. A banda d'aquests dos, la declaració d'emergència també afecta Cabanes, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Figueres, Fortià, Riumors, Roses, Vilamalla, Vila-sacra i el Far d'Empordà.