Alerta de "perill per intensitat de pluja" per aquest divendres a l'Alt Empordà

Al vespre, es preveu una intensitat de 40 mm / 30 minuts a la comarca, amb un grau de perill 5 de 6

Es demana molta prudència en la mobilitat a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres i zones inundables

Alerta per pluja intensa a l'Alt Empordà.

Alerta per pluja intensa a l'Alt Empordà. / ANIOL RESCLOSA

Emporda.info

Activada l'alerta de perill per intensitat de pluja a l'Alt Empordà per aquest divendres. Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya, INUNCAT. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alerta que la pluja pot ser intensa aquest divendres. Al vespre és quan podria afectar a la comarca. Al matí les pluges es concentrarien especialment a les Terres de l'Ebre. Després es desplaçarien cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins a acabar afectant el vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu una intensitat de 40 mm / 30 minuts a la comarca, amb un grau de perill 5 de 6.

Les pluges intenses caurien a les comarques de les Terres de l’Ebre el divendres al matí. Al migdia i tarda, les precipitacions serien abundants a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. De cara al vespre especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Girona (com l'Alt Empordà) i nord de Barcelona.

En aquestes mateixes comarques de tot el litoral i prelitoral també hi ha la probabilitat de superar-se el llindar d'acumulació de pluja de 100l/m2 en 24 hores. A més, els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques el divendres, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.