La gasolina ja encadena nou setmanes amb increments del preu a les comarques gironines

Des del 12 de juliol el preu de la benzina no ha deixat de créixer i omplir el dipòsit s’ha encarit un 8,4%

Un surtidor de gasolina.

Un surtidor de gasolina.

J.L./ACN

El preu de la gasolina a les comarques gironines ja encadena nou setmanes amb pujades. Des del 12 de juliol fins ara, gairebé dos mesos després, la benzina no ha tancat cap setmana amb un preu igual o inferior a l’anterior a la demarcació. Actualment, de mitjana, la gasolina a les benzineres gironines costa 1,752 euros el litre, un 8,48% més que el 12 de juliol. Això suposa que omplir un dipòsit d’uns 50 litres de gasolina les comarques gironines costa 87,6 euros de mitjana.

En el mateix període de temps, el preu del dièsel s’ha enfilat per sobre del de la gasolina. El litre de gasoil a Girona costa de mitjana 1,634 euros, un 13,39% més que el 12 de juliol. Omplir un dipòsit de dièsel de 50 litres a les benzineres gironines costa 81,7 euros de mitjana, uns sis euros menys que si aquest fos de gasolina.

A l’Estat els carburants segueixen la mateixa línia que a les comarques gironines i s’han encarit per novena setmana consecutiva, segons les dades publicades al Butlletí Petrolier de la Unió Europea. Durant els últims set dies el preu de la gasolina a les estacions de servei de l’Estat ha pujat fins als 1,731 euros el litre, un 0,58% més que la setmana anterior, i ha assolit el màxim des de finals de juliol de l’any passat -cal tenir en compte, però, que aleshores el preu tenia el descompte de 20 cèntims el litre per part del govern espanyol-. Per la seva banda, el dièsel s’ha encarit fins als 1,622 euros el litre, un 0,62% més que la setmana anterior, i continua en nivells màxims des del febrer, és a dir, dels últims sis mesos.