L’empresa empordanesa Gelati Dino arriba a la capital de Qatar, Doha

Aquest setembre també s'obre una gelateria de la marca a Madrid, ja que l'empresa té com a objectiu doblar l’actual número de punts de venda l’any 2030

La companyia ha posat en marxa cinc establiments aquest 2023, en té més d’una trentena repartits a diferents llocs del món i es proposa que en siguin entre 60 i 70 els propers anys 

La gelateria de Gelati Dino a Madrid, al carrer Princesa, 79

La gelateria de Gelati Dino a Madrid, al carrer Princesa, 79 / Gelati Dino

Emporda.info

Gelati Dino, empresa empordanesa de gelats artesans italians, posa en marxa aquest mes de setembre dos establiments, un a Madrid i un a Doha. A la capital de l’Estat, la companyia amb seu a Empuriabrava inaugura aquest dissabte un local de 120 metres quadrats al número 79 del carrer Princesa que té producció pròpia i una zona de degustació. Pel que fa al país asiàtic, comptarà amb un pop-up (un punt de venda de durada curta) al centre comercial Mall of Qatar. Amb aquestes dues franquícies es generen 7 llocs de treball i es mantenen les previsions establertes per aquest 2023, amb la voluntat d’obrir més botigues abans que s’acabi l’any i de seguir creixent de forma més ràpida a mig termini. L’objectiu de Gelati Dino és arribar al 2030 doblant l’actual número de punts de venda, que ara són més d’una trentena, a diferents llocs del món.

El nou local de Madrid, situat al barri d’Argüelles, disposa de zona de producció en el mateix establiment, una de degustació i ofereix, a part de gelats, una àmplia gamma de productes: creps, gofres, cookies i cafeteria, entre d’altres. Tot això es valora molt positivament per part de l'empresa Gelati Dino. “Cada vegada més, les noves obertures de Gelati Dino incorporen la producció a la mateixa botiga, el que ens permet ser més flexibles amb la gamma de gustos per adaptar-nos millor a les necessitats dels clients. Així podem oferir cada dia gelats amb ingredients frescos. La zona de degustació millora l’experiència de compra perquè es poden tastar els nostres productes en un ambient relaxat”, explica el director de marca de la companyia, Stefano Rosso.

Un pop-up a Doha

A Doha, l’empresa disposarà d’un pop-up a la zona central del Mall of Qatar a partir d’una concessió per un any. Es tracta de la tercera obertura en els últims deu mesos en aquest país, després de la inauguració el passat desembre de la gelateria situada a l’Old Doha Port – Mina District i de la posada en marxa al març d’un quiosc de 12 metres quadrats al Doha Festival City Mall. “L’acollida de la marca i dels nostres productes està sent molt positiva en aquesta zona”, assegura Stefano Rosso, qui també afirma la voluntat de “seguir creixent” en els països que formen part del Consell de Cooperació del Golf Pèrsic: Aràbia Saudita, Bahrain, Oman, Emirats Àrabs Units, Kuwait i Qatar. “És una zona que aprecia el producte europeu. Nosaltres estem treballant per construir una base operativa important a Qatar que ens serveixi per a poder subministrar a la resta de països del golf”, afegeix.

 Són cinc les obertures que Dino ha dut a terme aquest any, amb noves gelateries a Perpinyà, Calafell, Madrid i dues a Doha. La companyia catalana treballa per seguir creixent en els propers mesos i té la intenció d’augmentar el ritme properament. “Mantindrem el creixement als països del Consell de Cooperació del Golf Pèrsic i França també ens interessa, però el nostre principal mercat és Espanya”, assenyala Rosso. L’objectiu és disposar d’entre 60 i 70 botigues l’any 2030.

Expansió “important” a França i creixement a les comarques de Tarragona

 Al març, Gelati Dino va inaugurar un local de 80 metres quadrats amb terrassa a l’avinguda Sébastien Vauban de Perpinyà i cinc mesos després la valoració que en fa la companyia és molt positiva. “Tot i que els diumenges la ciutat està molt tranquil·la perquè no hi ha comerç, la facturació no s’ha vist gaire afectada. Estem superant les expectatives previstes”, explica Stefano Rosso. El director de marca considera que aquesta gelateria esdevindrà el “punt de partida” per dur a terme una “expansió important” en el territori francès els propers anys.

També hi ha la voluntat de créixer a les comarques de Tarragona. A Calafell s’hi va obrir la primera botiga el mes de juny. Un establiment situat al passeig marítim de la localitat, amb obrador de producció i terrassa que ha generat quatre llocs de treball. “L’acollida ha sigut molt bona. Hem fet el primer pas per anar obrint mercat a Tarragona i a d’altres localitats del Baix Penedès”.

Actualment, les botigues de Gelati Dino s’ubiquen sobretot arreu de la Costa Brava i a ciutats com Girona, Barcelona i Madrid. També se’n troben a Torremolinos (Màlaga), Saragossa, Marràqueix (Marroc), Perpinyà (França), Doha (Qatar) i des del passat mes de juny a Calafell (Tarragona).