L’ampliació del pàrquing soterrat de la plaça Catalunya de l’Escala s’havia de fer efectiva, inicialment, durant el segon semestre de 2022, tal com es plantejava en el Pla de Govern 2021-2023. I després, es va anunciar que s’executaria a partir del segon semestre d’aquest any 2023. Tanmateix, finalment no serà així, i és que de moment el projecte s’ha posposat sine die, ja que «està aturat», segons confirma l’alcalde de la localitat, Josep Bofill.

En aquest sentit, el consistori escalenc, actualment, està valorant si tirar endavant aquesta obra o no. «El projecte encara no està aprovat, malgrat que ja tenim tots els informes sectorials. Així doncs, ja és potestat de l’Ajuntament tirar-lo endavant o no. El projecte està avançat, però hem de valorar què fem amb ell», admet Bofill.

Val a dir que l’ampliació de l’aparcament soterrat es va endarrerir, en un principi, per la falta d’un informe de la Diputació de Girona que validés l’obra, la qual cosa impossibilitava la seva licitació. L’Ajuntament ara ja disposa d’aquest document.

El pàrquing de la plaça Catalunya, a hores d’ara, té més de 200 places en superfície, i 45 de subterrànies. En cas que s’efectués l’ampliació prevista, s’incorporarien 90 més de soterrades, que es construiran en dues plantes.