S'incorporen 23 nous agents dels Mossos a l'Alt Empordà

Figueres rebrà 10 nous agents en pràctiques, 10 més aniran a la Jonquera, 2 a Roses i 1 a l'Escala

Dos dels nous agents que arriben a les comissaries gironines.

Dos dels nous agents que arriben a les comissaries gironines. / MARC MARTI FONT

Ariadna Sala

La Regió Policial de Girona de Mossos d'Esquadra compta amb 78 nous agents en pràctiques. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Helena, ha explicat en roda de premsa que la incorporació de nous agents a la demarcació era una necessitat des de feia anys, sobretot a Girona i a la Selva, on hi ha una manca d'efectius especialment important. Així doncs, 13 dels efectius de la 30a promoció de Mossos s'han incorporat a la ciutat de Girona, 10 a Figueres, 10 més a la Jonquera, 8 a Blanes i 7 a Santa Coloma de Farners. També se n'afegeixen 6 a Ripoll, 6 a la Bisbal d'Empordà, 5 a Olot, 4 a Sant Feliu de Guíxols, 3 a Banyoles, 3 a Salt, 2 a Roses i 1 a l'Escala. Per comarques, l'Alt Empordà és la que compta amb més incorporacions (23).

Elena ha manifestat que aquestes incorporacions a Girona són molt satisfactòries i necessàries, ja que Girona va ser dels primers territoris on es va dur a terme el desplegament del cos, i per tant disposa d'una de les plantilles d'efectius més envellides.

A tot Catalunya s'han incorporat 762 Mossos. Elena ha assegurat que l'objectiu del cos és arribar als 22.000 agents de Mossos l'any 2030, i que durant els pròxims anys hi hauran convocatòries anuals per tal d'arribar a aquest horitzó. De fet, hi ha una nova promoció examinant-se i que al pròxim estiu sortirà de l'escola per incorporar-se al cos com a agents de pràctiques.

El conseller no s'ha volgut pronunciar sobre les detencions a Solsona relacionades amb la Volta ciclista, ja que ha indicat que la causa està judicialitzada.