Opinió

Desmuntant justificacions

"Es necessiten justificacions per fer creure que és necessari assumir la despesa del manteniment integral del tram de NII que tots els jonquerencs pagarem a partir d’ara"

Anna Pérez Mesquida (Regidora d'ERC a La Jonquera)

Es necessiten justificacions per fer creure que és necessari assumir la despesa del manteniment integral del tram de NII que tots els jonquerencs pagarem a partir d’ara, perquè el nou polígon de Can Quartos pugui tenir els accessos que el MOPU no li autoritzava, però no tot s’hi val!

Tot això no comença perquè el Ministerio vol tancar accessos d’Andamur, Outlet, Tramuntana com diu alcaldessa de la Jonquera. A la primera petició que fa l’ajuntament, es demana assumir des de la rotonda de Can Quartos fins al pont d’autopista, on el tram que diu l’alcaldessa que hi havia perill de tancament d’accessos, no estava inclòs.

S’afegeix quan el Ministerio obliga a incloure tot el tram, des de la rotonda esclat fins pont de l’autopista.

La proposta surt del Ministerio quan rebutja les dues opcions que presenta l’empresa pels accessos a la zona de nova construcció a Can Quartos i no de cap amenaça formal per tancar els accessos que d’altra banda els empresaris de la zona van negociar directament i tenen autoritzacions del Ministerio perquè siguin així. El polígon està consolidat des de fa més de 15 anys.

No és per beneficiar la circulació i ni la nostra seguretat ciutadana, la policIa local encara menys podrà estar al poble, si també s’ha de fer càrrec de tot el que passa a la NII .

Els informes que diu alcaldessa que són favorables, estan basats en el fet que aquesta carretera es pavimenta, rotondes incloses, cada vuit anys amb un cost de quasi 400.000 €, i un manteniment anual de 60.000 €.

No volem contradir un informe d’una empresa que ha contractat l’ajuntament i que li serveix per justificar que la despesa és assumible, però tots els jonquerencs sabem que aquestes rotondes es reconstrueixen cada any i no cada 8.

Vàrem demanar que es deixés sobre la taula l'únic punt del ple convocat a correcuita perque els regidors de l'oposició, almenys els d'ERC, no teníem tota la documentació del ple a la carpeta del regidor. L’alcaldessa, per la seva preparació acadèmica, sap que els regidors han de tenir tota la informació de l’expedient quan es convoca el ple.

Assabentada, va deixar que el ple continués, per això hem demanat la recusació del ple i dels acords que s’hi varen prendre, punt únic: assumir el tram de la carretera NII.

ERC va votar en contra d’assumir aquesta despesa pels jonquerencs, ja que recolzem les oportunitats econòmiques del nostre poble, però no l’elevada despesa d’aquest tram per afavorir interessos particulars, en detriment del benestar i la qualitat de vida de tots, a la que en tot cas s’hagués contribuït assumint tot el tram urbà (des d’esclat fins a la duana) i solucionar els problemes de circulació, mobilitat i accessos del poble, encara que, no d’aquesta manera: assumint la despesa que no ens toca, com ha fet l’equip de govern i TotsxLJ, buscant ara justificacions per haver anteposat interessos particulars als de tots els jonquerencs.