Els trens ja circulen entre Barcelona i Portbou però Rodalies no s'escapa de les crítiques dels passatgers

Alguns usuaris agafen trens més aviat per arribar a temps i d'altres formalitzen els bitllets d'AVE amb més antelació

L'estació de Renfe de Girona recupera la normalitat després que el robatori de coure a Montcada Bifurcació

Un tren de Rodalies sense servei per la incidència.

Un tren de Rodalies sense servei per la incidència. / ACN

Empordà

Empordà

L'estació de Renfe de Girona recupera la normalitat després que el robatori de coure a Montcada Bifurcació obligués a suspendre tots els combois de l'R11 aquest diumenge. A primera hora, els trens circulaven en les dues direccions -tant cap a Barcelona com cap a Portbou- però això no ha evitat que Rodalies s'escapi de les crítiques dels passatgers. Des dels qui han decidit ser previsors i agafar un comboi abans d'hora per assegurar-se arribar a temps fins a aquells altres per a qui els retards ja s'han convertit en el seu dia a dia. A pocs metres, els AVE de primera hora del matí han anat del tot plens. Aquí, veient la situació d'aquest diumenge, aquells qui tenen abonaments els han formalitzat abans d'hora per tenir seient.

Per la seva banda, el director de Rodalies, Antonio Carmona, ha insistit que els responsables de seguretat ciutadana són els Mossos d'Esquadra i per això els ha instat a posar fi a la "xacra" dels robatoris de coure. Ha afegit que la seguretat que aporten Renfe i Adif és "complementària". En declaracions a TV3, ha dit també que són els Mossos els que han d'establir si el que va passar aquest diumenge va ser un sabotatge a través de la investigació iniciada. Carmona ha reconegut les dificultats de mobilitat en aquest primer laborable amb la incidència.

Segons dades de Rodalies, aquest any s'han produït fins a 46 robatoris de coure que han afectat la xarxa ferroviària. Carmona ha carregat contra un nou "acte vandàlic intolerable", que impedeix des d'aquest diumenge oferir el servei de trens a part dels 400.000 usuaris diaris de Rodalies.

Per últim, el director de Rodalies ha assegurat que els treballadors de Renfe i Adif estan "donant e millor servei possible malgrat les circumstàncies".

De Barcelona cap a Figueres, els qui avui baixaven de l'AVE que ha arribat a les 08.52 a l'estació de Girona també han decidit assegurar i formalitzar abans el bitllet. En aquest cas, però, també pel 'Temps de Flors'. "Agafo l'AVE per venir cap a Girona a treballar tres dies per setmana; avui sí que hem notat que anava més ple, però no sabem si per Rodalies o per les flors", diu una usuària de l'alta velocitat, Carla Coromina. Això sí, sigui com sigui, tant ella com la seva companya de feina van decidir reservar amb més antelació per assegurar-se seient.

I entre els pocs que s'esperaven a l'andana per agafar aquest comboi cap a Figueres, la sensació també era la mateixa. Carme López agafa l'AVE cada dia per anar a treballar, i explica que "per evitar algun imprevist", va decidir formalitzar el bitllet molt abans. "Normalment ho faig entre vint minuts i mitja hora abans de la sortida; però ahir, veient la situació, vaig fer-ho amb força hores de marge", explica López.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió