Els trens ja circulen entre Barcelona i Portbou però Rodalies no s'escapa de les crítiques dels passatgers

Alguns usuaris agafen trens més aviat per arribar a temps i d'altres formalitzen els bitllets d'AVE amb més antelació

L'estació de Renfe de Girona recupera la normalitat després que el robatori de coure a Montcada Bifurcació

Un tren de Rodalies sense servei per la incidència.

Un tren de Rodalies sense servei per la incidència. / ACN

Empordà

Empordà

L'estació de Renfe de Girona recupera la normalitat després que el robatori de coure a Montcada Bifurcació obligués a suspendre tots els combois de l'R11 aquest diumenge. A primera hora, els trens circulaven en les dues direccions -tant cap a Barcelona com cap a Portbou- però això no ha evitat que Rodalies s'escapi de les crítiques dels passatgers. Des dels qui han decidit ser previsors i agafar un comboi abans d'hora per assegurar-se arribar a temps fins a aquells altres per a qui els retards ja s'han convertit en el seu dia a dia. A pocs metres, els AVE de primera hora del matí han anat del tot plens. Aquí, veient la situació d'aquest diumenge, aquells qui tenen abonaments els han formalitzat abans d'hora per tenir seient.

Per la seva banda, el director de Rodalies, Antonio Carmona, ha insistit que els responsables de seguretat ciutadana són els Mossos d'Esquadra i per això els ha instat a posar fi a la "xacra" dels robatoris de coure. Ha afegit que la seguretat que aporten Renfe i Adif és "complementària". En declaracions a TV3, ha dit també que són els Mossos els que han d'establir si el que va passar aquest diumenge va ser un sabotatge a través de la investigació iniciada. Carmona ha reconegut les dificultats de mobilitat en aquest primer laborable amb la incidència.

Segons dades de Rodalies, aquest any s'han produït fins a 46 robatoris de coure que han afectat la xarxa ferroviària. Carmona ha carregat contra un nou "acte vandàlic intolerable", que impedeix des d'aquest diumenge oferir el servei de trens a part dels 400.000 usuaris diaris de Rodalies.

Per últim, el director de Rodalies ha assegurat que els treballadors de Renfe i Adif estan "donant e millor servei possible malgrat les circumstàncies".

De Barcelona cap a Figueres, els qui avui baixaven de l'AVE que ha arribat a les 08.52 a l'estació de Girona també han decidit assegurar i formalitzar abans el bitllet. En aquest cas, però, també pel 'Temps de Flors'. "Agafo l'AVE per venir cap a Girona a treballar tres dies per setmana; avui sí que hem notat que anava més ple, però no sabem si per Rodalies o per les flors", diu una usuària de l'alta velocitat, Carla Coromina. Això sí, sigui com sigui, tant ella com la seva companya de feina van decidir reservar amb més antelació per assegurar-se seient.

I entre els pocs que s'esperaven a l'andana per agafar aquest comboi cap a Figueres, la sensació també era la mateixa. Carme López agafa l'AVE cada dia per anar a treballar, i explica que "per evitar algun imprevist", va decidir formalitzar el bitllet molt abans. "Normalment ho faig entre vint minuts i mitja hora abans de la sortida; però ahir, veient la situació, vaig fer-ho amb força hores de marge", explica López.