La Societat de Sant Llorenç recupera la segona planta per fer-hi activitats

Paral·lelament, es millorarà l’accessibilitat de l’edifici instal·lant un ascensor, entre altres accions

L’edifici està situat a la plaça Carles Camps, 14.

L’edifici està situat a la plaça Carles Camps, 14. / SOCIETAT LA FRATERNITAT

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L’edifici municipal de la Societat La Fraternitat de Sant Llorenç de la Muga és un espai ple de vida. Són moltes les activitats que organitza allà l’associació homònima que el gestiona. Conscient d’això, l’Ajuntament ara impulsa un projecte de reforma i ampliació que permetrà recuperar la segona planta, així com millorar l’accessibilitat de l’edificació, entre altres.

El projecte, que està en fase de licitació, ha estat redactat per l’arquitecte Jordi Ricard Solé, amb un pressupost total, IVA inclòs, de 356.482,67 euros. El document, concretament, planteja instal·lar un ascensor que arribarà fins a la segona planta, un espai que, com dèiem, ara es tornarà a obrir al públic. I és que, el pis de dalt, des de fa uns deu anys, no ha estat utilitzat. «Havia estat la casa de la persona que portava el cafè, però ara fa temps que l’espai ha quedat inutilitzat. Ara el volem recuperar i que sigui una sala per dur a terme activitats, com poden ser tallers, presentacions de llibres, xerrades, etcètera», explica Montserrat Brugués, alcaldessa de Sant Llorenç de la Muga.

En aquest sentit, des del consistori es reconeix una «deficiència» d’espais per celebrar actes, ja que a hores d’ara només es disposa d’una sala polivalent a la part baixa de l’Ajuntament. «Ara, per exemple, que hem fet el casal d’estiu, no podem realitzar cap més activitat allà. Amb una nova sala, pensem que podrem ampliar l’oferta cultural i social del nostre municipi, sobretot a l’estiu», apunta Brugués.

Val a dir que en matèria d’accessibilitat també es preveu adaptar els lavabos de la Societat La Fraternitat a la normativa vigent. Actualment, els serveis públics estan situats fora de l’edifici, i per accedir-hi s’ha de sortir a l’exterior. «Estan a la part del darrere del local, al carrer Albert Camps. Ara els adaptarem a la normativa», diu Brugués. A més, es faran uns banys a la planta primera per donar servei a la Societat i als usuaris de les sales de la planta segona. Alhora, a la planta baixa, es farà una zona de serveis públics amb accés independent, arran de carrer, per no haver de dependre de l’horari d’obertura del local.

El projecte de reforma de la Societat es finançarà parcialment amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).