La Jonquera constata una millora en seguretat gràcies a les mesures antialdarulls

Els Mossos han reforçat la presència policial al municipi i s’han nomenat dos caporals operatius de la Policia Local

La Jonquera nomena dos caporals operatius de la Policia Local

La Jonquera nomena dos caporals operatius de la Policia Local / AJUNTAMENT DE LA JONQUERA

Josep López Navarro

Josep López Navarro

La Jonquera ha constatat una millora en matèria de seguretat gràcies a les mesures "urgents i imminents" que el Departament d’Interior va aplicar a mitjan juliol per posar fi als aldarulls viscuts al municipi en els darrers mesos.

Segons afirma l’alcaldessa, Míriam Lanero, a la Jonquera "ha disminuït molt la sensació d’inseguretat. Des de Mossos d’Esquadra, s’ha reforçat la presència policial contínua, què és el que marca el conveni que estableix quines són les competències de la Policia Local, i quines són les dels Mossos. Això ha estat clau". A més, Lanero remarca que aquesta millora és fruit de la reunió que vam mantenir amb el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Joan Mayoral, el 13 de juliol. En aquest sentit, gràcies a la trobada, es va determinar que el Departament d’Interior posaria en marxa un pla de xoc, i també incrementaria la presència policial i el patrullatge de saturació. "De moment, compleixen amb la seva paraula", subratlla Lanero.

Nous caporals de la Policia Local

Un dels compromisos del consistori de la Jonquera per aquest mandat és millorar la seguretat i el benestar dels ciutadans. Seguint aquesta línia, l’Ajuntament ha nomenat recentment dos nous caporals operatius per a la Policia Local, que reforçaran la plantilla del cos. "Era una necessitat del poble", diu Míriam Lanero.

Les seves noves responsabilitats com a caporals de la Policia Local de la Jonquera van entrar en vigor el 7 d’agost passat, i el nomenament se suma a les nombroses mesures que el consistori ha desenvolupat durant els darrers anys per tal de millorar la seguretat al municipi fronterer. "La voluntat del govern municipal és continuar dotant la Policia Local de les eines i recursos necessaris perquè els seus agents puguin continuar intensificant el seu treball al servei de la seguretat de la ciutadania", detalla l’alcaldessa.

En aquest sentit, cal recordar que la Jonquera ha estat l’escenari de nombrosos incidents violents, en els darrers mesos. Tots ells van succeir amb pocs dies de diferència al carrer Major, en ple centre. El darrer, que va tenir lloc el 2 de juliol, va deixar un ferit de gravetat al cap per una catana després que una desena de persones s’enfrontessin amb armes blanques.