Un poble altempordanès, entre els preferits pels estrangers per comprar o llogar casa a Espanya

En un rànquing d'Idealista, la població ocupa el quart lloc

Llançà és un destí idealper a les famílies.

Llançà és un destí idealper a les famílies. / SANTI COLL

Josep López Navarro

Josep López Navarro

El portal immobiliari Idealista ha publicat la llista dels pobles preferits pels estrangers per comprar o llogar casa a Espanya, i un municipi de l'Alt Empordà apareix en el rànquing. Es tracta de Llançà, que ocupa la quarta posició. L'estudi s'ha fet analitzant les visites rebudes a la base de dades de la seva web durant els mesos de juny i juliol. Llançà ha rebut 74.786 visites des de l'estranger.

Això sí, cal destacar que no només la quarta posició l'ocupa una població gironina. La segona i tercera és per dos municipis del Baix Empordà: Begur i Pals. La primera posició és per Benitatxell (Alacant).

Segons l'estudi realitzat per Idealista, el marketplace immobiliari del sud d'Europa, "l'interès dels compradors estrangers per trobar un habitatge a Espanya és molt clar, fins i tot a pobles de menys de 5.000 habitants". Aquest és un dels motius que fa que Llançà (que el 2022 tenia 4.905 habitants) sigui escollit per moltes persones forasteres com a població per comprar o llogar un habitatge. A més, molts municipis del rànquing tenen el tret comú que "són pobles costaners o situats a pocs quilòmetres del mar", com és el cas d'aquesta vila marinera de la comarca.