L'Anxova Milionària de l'Escala dispara les vendes de la loteria de Nadal

L'administració va repartir 80 milions d'euros a la Loteria del Nen i registra diàriament cues de visitants del país i també francesos que busquen endur-se un dècim

El primer premi del Nen va repartir 80 milions d'euros a l'Escala. | JORDI CALLOL

El primer premi del Nen va repartir 80 milions d'euros a l'Escala. | JORDI CALLOL

Carme Vilà

L’administració de loteria l’Anxova Milionària de l’Escala registra cues a diari de clients que busquen loteria de Nadal, «el Gordo». El motiu és que aquest any va repartir 80 milions en el sorteig del Nen i veïns i visitants que passen les vacances aprofiten per comprar algun dècim. A més, els ha sorprès que una bona part siguin francesos. 

El tret de sortida de la venda de la loteria de Nadal és la primera setmana de juliol. El responsable de l’administració, Fèlix Pons, constata que aquest any les vendes «se’ns han disparat». Un dels motius és que pel nen van repartir l’important premi. «L’efecte crida és important» sosté Pons i és el que consideren que ha passat amb els clients francesos. No esperaven que aquests es convertissin en un dels compradors importants. El premi del Nen, va caure una part a persones amb segona residència a l’Escala i que són d’origen francès. Una quinzena, explica Pons. El fet que fos una quantitat important va generar ressó als mitjans de comunicació de la Catalunya Nord i algun canal important francès. I ara arriben els qui passen uns dies a la població o hi tenen segona residència «preguntant si és aquí on va tocar la loteria». Normalment compren l’Euromillón, però fins ara no era habitual que compressin la loteria de Nadal.

La campanya d'estiu de la loteria

Un altre element que creuen que ha ajudat a disparar les vendes ha estat la campanya promocional d’estiu de l’Estat. Fa referència als llocs d’estiueig que per moltes famílies són sempre els mateixos, als records, a les emocions i es fa la pregunta «i s’hi toca «el Gordo»?». La mateixa pregunta que deuen fer-se molts estiuejants que ara fan cua a l’administració.

També hi acudeixen grups dels llocs propers on van resultar agraciats, com a un barri de Figueres. Que fos el sorteig del Nen no fa que busquin justament aquest sorteig, sinó que solen demanar el de Nadal. Va tocar el 89.603, un número que no tenien habitualment a l’administració. Els que es busquen més són els que habitualment que ja tenen una demanda important com els acabats en 13 o 15. 

L’administració de l’Escala ha repartit des de 1986 nombrosos premis importants, però el de major quantia ha estat el d’aquest any, amb 400 números premiats.