Pere Casellas demana que cessin el director del Museu de l'Empordà

La petició arriba quan s'ha fet públic que la casa natal de Salvador Dalí no obrirà "almenys" fins passat l'estiu

El regidor acusa directament a Eduard Bech d'haver canviat la data unilateralment sense avisar a l'anterior equip de govern

La Casa Natal de Salvador Dalí.

La Casa Natal de Salvador Dalí. / DDG

Gemma Tubert

La casa natal de Salvador Dalí no obrirà "almenys" fins passat l'estiu. L'anterior equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) va anunciat poc abans de les municipals que l'equipament obriria portes aquest juliol però, finalment, no serà així. La UTE Expomon-Tururut, encarregada de la museografia, el muntatge i el mobiliari de l'equipament, ja va comunicar a l'anterior equip de govern que no podria complir els terminis anunciats públicament perquè no hi havia temps material per enllestir el projecte, que oferirà una experiència immersiva dedicada al pintor empordanès.

En aquest sentit, el regidor del PSC i exvicealcalde, Pere Casellas, nega que l'equip de govern sabés que s'endarreriria la data d'obertura, malgrat que l'empresa encarregada de la museografia va entrar una instància demanant una pròrroga fins al 31 de juliol. En aquest sentit, diu que després de diversos retards, s'havia acordat amb el director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, que es podria obrir a finals de juliol i l'acusa directament d'haver canviat la data unilateralment sense avisar l'equip de govern. "Es va dedicar a dir als proveïdors la nova data sense informar-ne el govern", assegura.

En aquest sentit, assegura que el regidor de Cultura, Alfons Martínez, es va assabentar, per tercers, a les portes de la constitució del nou ajuntament que Bech treballava amb el 14 d'octubre com a data d'obertura. Casellas acusa directament Bech de no haver fet la feina per tenir-ho tot apunt i complir amb els terminis pactats i demana a l'actual equip de govern que el cessi.