L'Escala implica la ciutadania en la redacció del Pla Local d’Igualtat

L'ajuntament ha obert dues enquestes que es podran respondre fins a finals del mes de juliol

Emporda.info

La redacció del Pla Local d’Igualtat de l’Escala entra en una nova fase aquesta setmana, amb la posada en marxa d’una enquesta online dirigida a la ciutadania en general i, un altre, dirigida a la gent jove en particular.

L'objectiu és analitzar la situació global del municipi en relació a la igualtat de gènere i LGTBIQ+, a través de la percepció de la ciutadania, tal i com exigeixen les lleis, els qüestionaris es destrueixen una vegada són codificats, pel que es garanteix el total anonimat de les vostres respostes.

Paral·lelament a l’enquesta per a la ciutadania, també se n’ha obert una d’específica dirigida a joves, per a persones de 12 a 29 anys.

Aquestes enquestes es poden respondre fins a finals del mes de juliol.

Enquesta a la ciutadania sobre igualtat de gènere i LGBTIQ+: https://forms.gle/Pjc9zMLq2nGeXtfB9 

Enquesta adreçada a la gent jove: https://forms.gle/Rj9eeWWm5Sgo8oTy8 

"Convidem a tota la ciutadania a participar en aquesta enquesta, ja que és una de les bases per fer la diagnosi de la situació al municipi, per tal de definir futures accions", remarca la regidora d'Atenció a les Persones, Clàudia de Cruz.

Se segueix així les activitats fetes els darrers mesos per part de la consultora especialitzada Igualtat Creativa, encarregada de la redacció del Pla d’Igualtat, entre les quals hi ha previstes entrevistes i comissions de treball amb diferents col·lectius locals.

El Pla Local d’Igualtat

L’Ajuntament de l’Escala va engegar el passat novembre el procés d’elaboració del Pla Local d’Igualtat de Gènere i LGBTIQ+, un instrument per a la planificació estratègica d’accions per a la promoció de la igualtat de gènere i LGBTIQ* al municipi.

Es tracta d'un conjunt de mesures que s’estableixen després d’una diagnosi de la realitat del municipi, amb l’objectiu d’encaminar-lo cap a una igualtat de tracte i oportunitats entre els homes i les dones i entre persones LGBTIQ+ i abolir així la discriminació per raó de sexe, identitat o orientació sexual.

La redacció del pla s’ha encarregat a la consultora especialitzada Igualtat Creativa. El treball tindrà com a resultat la redacció de dos plans: el pla local d’igualtat intern, enfocat al personal de l’Ajuntament, i el Pla Local d’Igualtat de l’Escala, amb una visió global de tot el municipi.