Castelló pren mesures per reduir l'accidentalitat a les principals vies

S'estan instal·lant una trentena de bandes reductores que juntament amb la videovigilància esperen millorar la seguretat vial

Les bandes que s'estan instal·lant. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Les bandes que s'estan instal·lant. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

DdG

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries va començar dijous la instal·lació de bandes reductores a diferents punts de les vies més transitades i amb més accidents. Això juntament amb la posada en servei de les càmeres de videovigilància esperen que millori la seguretat vial. 

Segons ha explicat l’alcaldessa, Anna Massot, estaran col·locats a diferents punts de les vies de circulació més importants, més transitades i de més longitud del municipi.

Es tracta d’una trentena de bandes més estrestes que un ressort que es col·loquen a una part de la calçada amb l’objectiu de fer reduir la velocitat als conductors dels turismes i, alhora, permetre que els vehicles de transport públic i els camions puguin circular sense patir l’efecte d’elevació, atesa la distància de les rodes a l’eix d’aquests vehicles.

Està previst que el procés d’instal·lació finalitzi en una setmana i no suposarà afeccions a la mobilitat de caràcter rellevant, sinó tan sols petits desviaments temporals de la circulació.

La instal·lació d’aquests coixins berlinesos representa una nova fase en la creació d’una sèrie de barreres arquitectòniques que, segons Massot, «ajudaran a garantir que els vehicles no sobrepassin la velocitat permesa, augmentant així la seguretat viària a les vies urbanes on la incidència en matèria d’accidentalitat ho requereix». 

Al mes de maig es va iniciar aquest procés, amb l’adequació de passos de vianants en forma elevada i amb il·luminació a una de les principals avingudes d’Empuriabrava.

Càmeres de vigilància

Aquesta mesura, sumada a la propera posada en funcionament de les càmeres de videovigilància, són actuacions que esperen que ajudin a millorar la seguretat vial i ciutadana. L’Ajuntament va adjudicar la instal·lació de 75 càmeres de videovigilància a edificis públics i a punts estratègics de la via pública com accessos o rotondes per ajudar amillorar les tasques policials, reduir l’incivisme i ser més efectius a l’hora d’identificar les persones que infringeixen les lleis. Les càmeres s’estan acabant d’instal·lar.