Els Mossos detenen un jove a Castelló després d'apunyalar un turista a qui havia robat

El detingut, per un homicidi en gran de temptativa, hauria robat a la furgoneta amb la qual la víctima viatjava i en intentar recuperar els objectes el va apunyalar en un forcejament al carrer

La víctima va ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta on va ser intervingut d'urgència

Pla conjunt de dos agents dels Mossos d'Esquadra

Pla conjunt de dos agents dels Mossos d'Esquadra / ACN

Carme Vilà

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 25 anys a Castelló d'Empúries després d'apunyalar un turista quan intentava recuperar una ronyonera que li hauria robat del seu vehicle. Juntament amb tres amics van localitzar els lladres gràcies a un dispositiu de geolocalització robat que va permetre situar-los al carrer Pi d'Empuriabrava. Mentre intentava que se li retornés la renyonera va ser apunyalat amb una arma blanca.

Va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta on va ser intervingut d'urgència per una ferida a l'abdomen.

Els fets van passar el 8 de juliol a dos quarts d'onze del matí i l'home va ser detingut tres dies més tard.

El turista que estava de vacances va patir un robatori durant la nit dins una furgoneta, tipus camper, amb la qual viatjava amb tres amics, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Entre els objectes sostrets hi havia una ronyonera que contenia el dispositiu de geolocalització. La víctima amb els amics amb els quals viatjava van anar fins on indicava l'aparell, al carrer Pi, i allà es van trobar un grup d'homes. Un d'ells portava la renyonera penjada. Va demanar al lladre que li retornés, s'hi va negar i es va iniciar una discussió entre ells.

El detingut el va agredir amb l'arma blanca apunyalant-lo.

La policia va rebre l'avís i en arribar es van trobar la víctima amb una ferida oberta a l'abdomen.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre la víctima i el va traslladar a l'Hospital Josep Trueta on va ser intervingut.

Després d'obrir una investigació, el passat 11 de juliol els mossos van detenir un home com a presumpte autor d'aquests fets.

 El detingut, amb antecedents, ha passat avui a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Figueres.