Stop Macro Parc Eòlic Marí trasllada el seu malestar a la UE

La plataforma es reuneix a Roses amb la presidenta de la Comissió de Peticions de l’òrgan europeu 

El moment de la trobada amb Dolors Montserrat a Roses. | IMATGE CEDIDA A DDG

El moment de la trobada amb Dolors Montserrat a Roses. | IMATGE CEDIDA A DDG

DdG

Un grup de representants de l’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí es van reunir ahir al migdia a Roses amb la presidenta de la Comissió de Peticions de la UE, Dolors Montserrat, per traslladar-li la preocupació pels impactes dels macro parcs eòlics marins plantejats en l’àmbit del Golf de Roses i la badia de Pals.

Els membres de la plataforma, que aplega una quarantena d’entitats empresarials i conservacionistes, van traslladar a Dolors Montserrat que fa uns mesos van alertar a l’òrgan que ella presideix, a través d’un escrit, dels «greus impactes mediambientals que provocaran els projectes i les seves infraestructures associades en un entorn on existeixen vuit zones de protecció i conservació del medi natural, i en un espai natural proper que forma part de la Xarxa Europea Natura 2000».

Des de l’associació també denuncien els impactes que es poden produir en les activitats econòmiques de la zona, principalment el turisme, donat que els valors naturals i paisatgístics, principals actius turístics, quedarien alterats. En un comunicat, l’entitat va subratllar que després de la trobada s’ha acordat ampliar la petició presentada per l’associació al Parlament Europeu. L’Associació va destacar també que en un primer moment la Diputació de Girona va emetre un informe al Ministeri per a la Transició Ecològica on demanava que s’aturés el macro projecte, que compta també amb l’oposició de les juntes dels parcs naturals implicats.