La casa dels narcotraficants de Darnius ocultava un cultiu de 2.500 plantes i 42,6 quilos de cabdells de marihuana

La Guàrdia Civil segueix buscant als tres fugitius

Un dels traficants que va disparar als agents ja va ser arrestat el mateix dia de l'operatiu

El cultiu de marihuana ocult a Darnius.

El cultiu de marihuana ocult a Darnius. / GUÀRDIA CIVIL

Eva Batlle

La casa dels narcotraficants de Darnius ocultava un cultiu de 2.500 plantes i 42,6 quilos de cabdells de marihuana.

En aquest immoble és on els delinqüents van rebre a trets a la Guàrdia Civil aquest dijous. El cos policial buscant a tres dels quatre fugitius. I és que un dels traficants que va disparar als agents ja va ser arrestat el mateix dia de l'operatiu.

L'Equip Territorial de Policia Judicial de la Jonquera de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona és el grup que havia investigat els fets durant mesos i que va localitzar plantació de marihuana. Aquesta va culminar amb el dispositiu de dijous per fer l'entrada i registre de l'immoble.

Els agents de la Guàrdia Civil van assaltar l'habitatge i un cop ho van tenir assegurat es van disposar a fer l'entrada. Aquí però van arribar els problemes, els quatre individus que es trobaven el seu interior van efectuar diversos trets contra els guàrdies civils. Van fugir per zones boscoses i es van amagar de la policia.

La Guàrdia Civil va muntar una recerca on van participar diversos cossos policials. La Guàrdia Civil va desplaçar molts efectius a la zona com ara a la unitat d'elit G.A.R. (Grup d'Acció Ràpida). Aquests el mateix dia al migdia van poder localitzar i van detenir un dels escapolits. Un jove de 20 anys i de nacionalitat macedònia.

La Guàrdia Civil amb el detingut a Darnius.

La Guàrdia Civil amb el detingut a Darnius. / GUÀRDIA CIVIL

Quan els policies van escorcollar l'habitatge van certificar les seves sospites: hi havia un cultiu interior de marihuana de més de 2.500 plantes. També van confiscar 42,6 quilos de cabdells del mateix estupefaent que ja s'estaven assecant. A dins la casa, també van intervenir diversos productes i aparells utilitzats per al cultiu i elaboració de la marihuana.

Els agents mantenen la investigació oberta i segueixen buscant els delinqüents fugits i no descarten més actuacions.