S’obre el període de presentació de propostes als Pressupostos Participatius de Roses 2023

S’obre el període de presentació de propostes als Pressupostos Participatius de Roses 2023

S’obre el període de presentació de propostes als Pressupostos Participatius de Roses 2023 / AJUNTAMENT DE ROSES

Emporda.info

L’Ajuntament de Roses posa en marxa aquest mes d’abril una nova convocatòria -la sisena- dels Pressupostos Participatius; una proposta que permet als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal.

Del 14 al 28 d’abril es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, a la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i a l’Oficina de Turisme.

Procés de presentació de propostes

El procés participatiu per recollir propostes a Roses es mantindrà obert del 14 al 28 d’abril, ambdós dies inclosos. Durant aquestes tres setmanes, els rosins i rosinques podran presentar propostes d’inversió al municipi a través de dues vies:

  • El web tudecideixesroses.cat
  • O dipositant la butlleta del fulletó informatiu a les bústies habilitades al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.

Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un Fòrum ciutadà i votació final

Un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els criteris tècnics passaran a la següent fase:

  • No poden superar els 300.000€.
  • Han de ser inversions.
  • Cal que s’ajustin a les competències de l’Ajuntament.
  • No poden contradir el marc legal vigent ni altres plans aprovats per l’Ajuntament.

Posteriorment, el 20 de setembre els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tota la població en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 9 al 18 d’octubre de forma telemàtica a través del web www.tudecideixesroses.cat.