Detenen tres homes a l'Alt Empordà per robar 75.000 euros a un turista a l'autopista AP-7

Van fer creure a la víctima que havia punxat una roda a Capmany i els Mossos els van acabar detenint a Cabanes

Un cotxe dels Mossos d'esquadra.

Un cotxe dels Mossos d'esquadra. / ACN

Emporda.info

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional van detenir dijojus tres homes, de 19, 24 i 53 anys, com a presumptes autors d’un delicte de furt a l'autopista AP-7 a l'Alt Empordà. Els tres home van robar una motxilla amb 75.000 euros a un turista a l'alçada de Capmany i van acabar sent detinguts a Cabanes.  

Els fets van ocórrer pels volts de les 14 hores mentre un ciutadà estranger circulava per l’AP 7, en direcció Barcelona i dins del terme municipal de Capmany, quan un vehicle se li va posar davant del seu fins a fer-lo parar en el voral. 

Un cop aturat, un dels ocupants va baixar, es va dirigir cap a la víctima i va insistir que anés a mirar la roda del darrere, com indicant-li que estava punxada.

Quan aquesta persona va adonar-se que es tractava d’un engany, l’autor ja havia fugit. Aleshores, va comprovar que li havien sostret una motxilla, que duia al seient de l’acompanyant, amb 75.000 € i diversa documentació.  

La mateixa víctima els va intentar seguir i va observar com un altre vehicle es posava al costat del dels lladres i es passaven els diners. Tot seguit, van fugir a gran velocitat. 

Immediatament, es va muntar un dispositiu que va permetre comprovar que els tres lladres havien abandonat el vehicle a la sortida 3 de l’autopista i fugit a peu. Poc després se’ls va localitzar i detenir a Cabanes al costat d’un riu. 

La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir els còmplices que van fugir amb els diners sostrets. 

Els detinguts, amb antecedents policials per fets similars, han passat a disposició avui dia 14 d’abril davant del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.