Barcelona

Tallada la circulació de l'AVE de la línia Barcelona-Figueres en ambdós sentits

Un comboi amb 111 passatgers ha quedat atrapat a l'interior d'un dels túnels, els Bombers de Barcelona els evacuen per una de les sortides d'emergència

Passatgers evacuats del tren AVE avariat a Barcelona.

Passatgers evacuats del tren AVE avariat a Barcelona. / Cedida a El Periódico de Catalunya

ACN

La circulació dels trens d’Alta Velocitat de la línia Barcelona-Girona-Figueres es troba tallada en ambdós sentits de la marxa a causa d'una avaria a la catenària de l'estació de Sants, segons han informat fonts de Renfe. Un comboi amb 111 passatgers ha quedat atrapat a l'interior d'un dels túnels. Els Bombers de Barcelona han evacuat els viatgers per una de les sortides d'emergència del túnel. Un cop evacuats, els viatgers han continuat el seu desplaçament per carretera a les 11.20 hores. Els fets han tingut lloc a les 09.20 hores d'aquest dimarts quan un tren Avant amb destí Figueres i hora prevista de sortida a les 09.10 ha quedat aturat a l'estació barcelonina.

Tècnics d’Adif treballen per resoldre la incidència. La línia d’alta velocitat entre Sants i Sant Andreu Comtal està interrompuda i això afecta els serveis que connecten Sants amb Girona/Figueres-Vilafant.

A tots els afectats se'ls ha informat de la situació i se'ls ha aplicat el compromís de puntualitat amb 100% de devolució de l'import del bitllet en cas de retard de més de 30 minuts. La resta d'afectats s'han derivat a la línia R11 de Rodalies que uneix Barcelona amb Girona i Figueres.

Dilluns al vespre es va produir una incidència similar. Un tren es va avariar al túnel a l'entrada de Sants. En aquest cas, un altre el va remolcar amb 94 passatgers a dintre.