La platja de Grifeu i el seu entorn ha estat l'escenari d'una acció ambiental en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. La jornada, celebrada diumenge passat, va ser organitzada per l'Ajuntament de Llançà amb la col·laboració de Platges Netes.

Una quinzena de voluntaris van recollir uns tretze quilos de brossa de tota mena, moltes burilles, cartons i plàstics petits, alguns arrossegats pel mar i d'altres per la tramuntana dels dies anteriors.

La jornada va acabar amb un pica-pica d'agraïment als participants.

Els voluntaris en plena acció. Jesús Blanco

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, com la que s’ha fet a Llançà.

La neteja ha permès recollir tretze quilos de residus JESÚS BLANCO

La 14 edició té lloc del 19 al 27 de novembre de 2022 i serveix per a donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa. Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).