Figueres

Alerta moderada per pluja a l'Alt Empordà

Avui la zona d'afectació es concentrarà sobretot al Gironès, Baix Empordà i la Selva

Predicció meteorològica del 23 de setembre

Emporda.info

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja i preveu que els xàfecs puguin superar els 20 litres en mitja hora. Es preveu que aquesta tarda comencin els xàfecs sobretot a la zona del Gironès, Baix Empordà i la Selva. Aquesta nit i demà al matí arribarien a l'Alt Empordà, però el nivell d'alerta és moderat i a la tarda es preveu desactivar-lo.

Localment, a punts del litoral es podran superar els 40 litres en 30 minuts. Si això succeix, ja es tractaria de pluja torrencial, la qual cosa podria produir incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals, com recorda Protecció Civil.

La comarca de la Selva és la que durant la matinada tindrà la situació de perill més alt i, per tant, serà on de serà més probable que se superi el llindar.

Els xàfecs aniran acompanyants en molts casos de tempesta fortes ventades.

Davant de les possibles pluges intenses, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat, per inundacions en fase d'alerta.

Malgrat la situació de pluja del primer dia de tardor, no està previst que canviïn massa les temperatures.

Des de Protecció Civil es recorda que l’episodi de pluges pot coincidir amb la sortida de vehicles el cap de setmana i també amb els actes de les festes de la Mercè de la ciutat de Barcelona, recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.