El nou radar mòbil de Castelló d’Empúries ha permès denunciar més de vint conductors per excedir els límits de velocitat permesos. D’ençà que es va posar en marxa el passat 29 de juliol, la Policia Local de Castelló d’Empúries ha realitzat múltiples dispositius i controls de velocitat a diversos punts del municipi durant diferents dies i franges horàries, la qual cosa ha permès detectar els excessos de velocitat.

Des de la Policia Local de Castelló d’Empúries recorda que els límits de velocitat genèrics a vies urbanes que estableix el Reglament General de Circulació són: 20 km/h a vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera; 30 km/h a totes les vies d’un sol carril per sentit de circulació (i que tinguin vorera); 50 km/h a vies que tinguin dos o més carrils per sentit de circulació.

Tanmateix, des del cos policial recorden també que els ajuntaments poden augmentar la velocitat de les vies d’un únic carril per sentit fins a una velocitat màxima de 50 km/h, o rebaixar les velocitats genèriques a les vies de la seva competència si ho creuen convenient.

La posada en marxa del nou radar mòbil tenia l’objectiu de reduir les infraccions de velocitat que es produeixen al municipi. Amb aquesta campanya de control de velocitat, es pretén conscienciar als conductors per tal que respectin la velocitat a la qual es pot circular per les vies urbanes del terme municipal.

Aquest dispositiu policial que es posa en funcionament, se suma a altres mesures ja existents com els reductors de velocitat o els panells lluminosos que informen els conductors de quina és la seva velocitat i de quan superen els límits. Aquests, estan situats al carrer Santa Clara, a l’avinguda República Catalana i a l’avinguda Marinada.