El Camí Ceboller era una antiga carrerada que enllaçava diversos municipis, i és un vial amb molta història. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Llers ha impulsat la recuperació i restauració d’un tram, en concret, el trajecte que unia Vilanant i Sant Climent Sescebes travessant el terme de Llers pel Paratge de Pla Vinyers. Gregori Pallisser el documenta, l’any 1730, al Llibre de Racionaris de la Vila del Castell de Llers a través d’un recull de documents del segle XVI. Es tracta d’un tram de 350 metres, amb murs de pedra seca a banda i banda del camí, situat en una zona d’alt valor etnològic amb nombroses barraques de pedra seca catalogades com a Bé Cultural d’Interès Local, que alhora s’estan restaurant gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte de creació del Parc de Pedra de Llers, un projecte transversal per a la recuperació del paisatge de pedra seca del municipi que treballarà per recuperar, a curt, mitjà i llarg termini, aquest patrimoni tot vetllant pel manteniment del coneixement d’aquesta tècnica constructiva.  

Aquesta acció ha estat possible gràcies a la contractació d’una persona durant dotze mesos en el marc del Programa Treball i Formació 2021, promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, dut a terme pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Llers i finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social. El Programa TRFO busca millorar l'ocupabilitat de les persones amb dificultats per accedir al mercat laboral a través de la formació transversal i de l'experiència laboral en un entorn productiu real tot duent a terme feines d’interès social.