Guillem d'Efak reconeix que Catalunya s'emmiralla en altres països, com ara el Regne Unit, que també treballen aquestes dinàmiques englobades sota el nom d' Arts in Health (Arts en Salut). D'Efak, però, puntualitza que no es pot confondre amb Arts and Health. El primer té un objectiu de salut clar i el segon «no cerca un objectiu terapèutic directe» com és el cas d'una exposició dins un hospital.

RecuperArt-19, on també participen el Museu d'Art de Girona, el Museu de la Garrotxa, el Museu Pau Casals, el MNAC o els museus de Sitges, entre altres, ha aconseguit la complicitat d'Arts in Health International Foundation, fundada a Barcelona el 2018 per un reconegut grup de professionals dels àmbits de la salut i la cultura. L'ens va néixer amb una clara voluntat internacional, per tal d'esdevenir un punt de trobada de les diferents experiències i aproximacions de les arts en la salut de tot el món. El seu interès és convertir-se «en un referent mundial en l'àmbit de l'Arts in Health tot contribuint decisivament en la seva expansió i consolidació dins de les polítiques de salut, benestar i cultura». Arts in Health entén les arts en la salut com un ventall molt ampli d'activitats que el sector artístic i l'entorn comunitari ofereixen als professionals de la salut a l'hora d'abordar una patologia concreta.

Apropa Cultura i la salut mental

Una altra de les iniciatives socials en les quals participen molts museus catalans és Apropa Cultura. Impulsat el 2006 per millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, aquest dilluns passat es presentava la nova programació via streaming. En aquests temps de tanta fragilitat, tots els seus esforços d'Apropa Cultura es concentren en la salut mental «amb l'objectiu d'aconseguir una societat i uns espais culturals lliures d'estigma». Entre els centres que hi participen des del 2018 destaca el Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, proposant diferents activitats inclusives.