La Brigada Municipal de Roses ha intensificat al llarg d'aquesta setmana el servei de desinfecció de carrers pel coronavirus que realitza des de fa dies com a reforç dels serveis de neteja de la població. La tornada de nombrosos treballadors a l'activitat laboral des del passat dimarts, amb un major trànsit de persones a la via pública, ha motivat aquest augment de les tasques de desinfecció en aquells espais amb major concurrència i vulnerabilitat.

L'increment del servei s'ha produït tant en el nombre de personal destinat a aquestes activitats de desinfecció, que ha passat a incorporar també la brigada de manteniment de la Ciutadella, com en la maquinària que s'hi destina. Des d'aquesta setmana, s'ha incorporat una màquina amb recipient de 100 litres, apta per a la neteja de grans superfícies, que passa a sumar-se als equips manuals que ja estaven en funcionament.

L'objectiu d'aquestes mesures és incrementar la periodicitat de desinfecció d'aquells espais que poden aplegar un major nombre de vianants, amb una especial atenció mercat municipal, farmàcies, supermercats, estancs, CAP, estació d'autobusos, residència geriàtrica i comissaries de la Policia Local i de Mossos d'Esquadra.

Cal recordar que aquestes tasques de les brigades reforcen el servei de neteja de Roses, que des de l'inici de la declaració de l'estat d'alarma ja es va intensificar per part de l'empresa adjudicatària del servei de neteja. Aquesta empresa, a més de la neteja de via pública, ha reforçat també la desinfecció de mobiliari urbà i de contenidors i boques de contenidors soterrats, amb pressió d'aigua, detergents, lleixius i productes desinfectants específics.