Carla Güibas Arnau -presidenta de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d'Empúries, mare i empresària- regenta un centre de fisioteràpia i confessa que durant les sessions amb els clients, n'acaba agafant idees per tirar endavant el comerç del poble.

Un cop van decidir constituir l'Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d'Empúries, quina va ser la seva motivació per liderar la nova entitat?

Veia com el teixit comercial i empresarial tenia ganes de començar a treballar conjuntament, i això em va motivar a encapçalar-lo. Vull remarcar que som un equip, encara que jo ocupo la presidència perquè en aquell moment s'havia de prendre una decisió. Som un grup de treball i totes les propostes són consensuades pels diferents membres de l'Associació i es tiren endavant conjuntament. Jo soc la cara visible però no vol dir que tingui més poder que els altres. Val a dir, i cal destacar-ho, que hi ha un treball i esforç importants al darrere de molts associats, i que sense ells no seria possible tirar endavant l'associació de la manera com ho estem fent, amb tantes iniciatives i força!

Vostè, a més d'assumir la presidència de l'Associació, té un centre de fisioteràpia i és mare. Com compagina aquesta nova tasca amb la feina i la vida familiar?

Quan et compromets en un projecte que hi creus, el poc temps lliure que tens el destines a aquest. A més, el fet d'estar en contacte amb molta gent a la feina, et fa tenir diferents punts de vista i moltes vegades els pacients m'inspiren a tenir propostes que ens en podem beneficiar tots. Hem de tenir en compte que jo soc un granet de sorra, de la muntanya que volem crear.

Creu que el fet que vostè sigui jove influeix en la capacitat i energia per tirar endavant l'entitat?

Crec que més que ser jove, és que no em conformo en un no, intento que el no es converteixi en un sí. No sé si és a causa de la professió que tinc, en la qual intentem trobar solucions als problemes! Considero que en aquest nou grup tothom aporta molt, des del més jove fins al més veterà. Els més joves potser podem tenir més energia, més ganes de canvi i els veterans l'experiència, el rodatge i molt bons consells! Independentment de l'edat i la feina, el que fa que tinguis ganes de tirar endavant és veure la feina que fem tots conjuntament! Estem començant a teixir una bona xarxa de treball.

Quin és el seu principal objectiu com a presidenta de la nova Associació?

Cal dinamitzar al màxim possible el poble. Aconseguir ser el màxim de socis possibles, conèixer-nos entre tots els que tenim negocis a Castelló per informar els nostres clients del teixit comercial que tenim i donar-lo a conèixer als castellonins i castellonines, i també als visitants. M'agradaria que la gent de Castelló, comerciants i empresaris, tornessin a sentir que el poble és seu, i m'agradaria que tinguessin la necessitat de passejar-se pels seus carrers, comprar als comerços, fer ús de tots els serveis que hi arriben a haver. I que torni a ser un poble de referència! M'agradaria que els vilatans fossin conscients que un poble es manté viu quan la gent que hi viu n'és partícip.