04 de abril de 2019
04.04.2019

Polèmica a Figueres per l'ampliació de zona turística

El sindicat CCOO convoca una concentració davant l'ajuntament en contra de la mesura

04.04.2019 | 09:27
Establiments de la C-260 demanaven l'ampliació turística.

La petició per ampliar la zona turística de Figueres a tota la ciutat ha obert una nova polèmica. L'equip de govern porta al ple d'avui l'expedient per tal que els establiments puguin obrir diumenges i festius, però la mesura topa amb el sindicat CCOO i diversos grups de l'oposició, que ja s'hi han manifestat obertament contraris.

El sindicat CCOO ho rebutja frontalment i ha convocat per avui a la tarda una concentració davant l'ajuntament mitja hora abans del ple. La convocatòria crida els treballadors del comerç de Figueres i la resta de ciutadans a manifestar-se a dos quarts de sis per mostrar el desacord amb l'ampliació de zona turística a tota la ciutat.


«Els arguments exposats pel consistori tenen més de visionaris que de realistes», assegura el sindicat, i adverteix que la creació de la primera zona turística a la ciutat l'any 2012 –que engloba només el comerç del centre– no ha comportat «cap increment de llocs de treball», sinó que ha suposat «una regressió important del comerç de proximitat».

Des de CCOO es demana que es replantegi la proposta i s'aposti per diversificar el model productiu i econòmic «per no dependre en exclusivitat de sectors estacionals com el comerç i l'hostaleria».

La mesura tampoc agrada a diversos grups de l'oposició. La CUP i ERC ja s'hi han manifestat obertament en contra. Els cupaires titllen de «negligent» aprovar la liberalització horària del comerç sense un estudi previ que en valori els efectes i alerten que el canvi de model comercial acababarà amb el comerç de proximitat a Figueres.

Des d'ERC, la seva portaveu, Agnès Lladó, ha qualificat la decisió de l'equip de govern de «precipitada» i «interessada». A més, ha avançat que participaran a la concentració convocada davant l'ajuntament en defensa del «comerç de proximitat, l'estratègia dialogada i consensuada i la conciliació laboral i familiar», ha subratllat.

La sol·licitud, un cop aprovada pel ple, s'enviaria amb caràcter urgent a la Direcció General de Comerç de la Generalitat per tal que la mesura pogués fer-se efectiva aquest estiu. Inicialment la petició només contemplava l'eix Vilallonga-Vilatenim, atenent les demandes de divuit empreses de la zona per tal d'aprofitar el flux de trànsit de la C-260.

Finalment, però, i atenent les recomanacions del Departament de Comerç i l'associació de comerciants de Figueres, s'ha decidit fer-ho extensiu a tota la ciutat.

Des de l'associació Comerç Figueres han emès un informe favorable al respecte en el qual condicionen l'ampliació a la creació de sinergies entre el centre i Vilatenim així com posicionar Figueres com a referent turístic a Catalunya.

Precisament, el proper dijous 11 d'abril, l'associació ha organitzat un debat sobre les polítiques comercials amb tots els alcaldables a la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent