La principal sala dels cinemes Las Vegas, amb un aforament de 457 butaques, va omplir-se a poc a poc a partir de les vuit del vespre d'ahir per escoltar la presentació oficial de la candidatura de Junts per Figueres - marca electoral del Partit Demòcrata (PdeCat) - en el que participaven figures del partit com la presidenta de secció local del PdeCat a Figueres, Chantal Olivé, el diputat al congrés espanyol Sergi Miquel, la cap de llista per Girona al Parlament de Catalunya Gemma Geis (substituint l'absència de la Consellera de cultura Laura Borràs) i l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.

L'actual alcalde de Figueres i candidat a les properes eleccions, Jordi Masquef, es va presentar amb una actitud segura i un discurs preparat i memoritzat. Es va centrar a parlar de les particularitats d'aquests tres últims mesos que porta a l'alcaldia i les ganes que té de renovar el càrrec. Els temes que va destacar són la neteja, la seguretat i l'urbanisme. Parlà de la importància de la "cohesió social" i la "transversalitat" de les seves polítiques. En això es basarà el lema de la seva campanya "la Figueres que tots volem".

Masquef va desgranar alguns dels projectes que té al cap pel proper mandat, entre els quals hi hauria lluitar pel soterrament de la via del tren convencional en el seu emplaçament actual, per mantenir la "centralitat" de l'estació i la construcció de la segona Biblioteca a l'espai de l'actual estació d'autobusos que es traslladaria al final del carrer Progrés.

Tanca l'acte l'expresident Artur Mas amb la seva particular oratòria a la qual té acostumada l'audiència, on elogia la figura de Masquef i defensa el vot per a Junts per Figueres perquè "es necessita que la majoria de municipis de Catalunya estiguin lligats al projecte de país".