L'Ajuntament de Figueres està ultimant la posada en marxa de l'aparcament lliure i gratuït més gran de la ciutat, a l'antic camp de futbol del Far, a tocar l'avinguda Vilallonga. Per fer-ho possible, ha acordat llogar la finca als seus propietaris i, si totes les previsions es compleixen, al llarg d'aquest any es podrà obrir el pàrquing, amb una capacitat per a 330 vehicles. La idea és iniciar aviat l'arranjament i la neteja del terreny, aplanant la superfície, ordenant les places d'aparcament i instal·lant-hi uns punts d'il·luminació.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va informar d'aquesta novetat responent a la pregunta d'una lectora que va participar en el xat de l'edició digital del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest abril.

Aquest era el plantejament de la lectora: "Sense cap aparcament públic important al marge sud de la Rambla, em costa de veure com aparcarà la gent que vulgui anar als actes que es facin a Las Vegas, l'obertura del qual em sembla fantàstic. Mercès per la resposta. Rosa". Marta Felip li responia, textualment: "Per anar al centre de la ciutat, el millor és aparcar als voltants del centre. L'espai més gran que obrirem per aparcament és a l'avinguda Vilallonga, a l'antic camp de futbol, però a la banda sud de la ciutat, com em demanes, també creem bosses d'aparcament lliure, com el que s'ha fet al carrer Migdia i també un altre punt important amb més de 100 places serà l'obertura del recinte de l'antiga presó".

Una ubicació estratègica

Una ubicació estratègica

L'antic camp de futbol del Far es troba en estat d'abandó des del 2009, any en què el primer equip de la Unió Esportiva Figueres va jugar l'últim partit. Però la seva ubicació és estratègica, a l'entrada de la ciutat i en una de les artèries viàries amb més densitat de vehicles, el converteix en un espai important per crear-hi una bossa d'aparcaments.