06 de març de 2018
06.03.2018
40 Años
40 Años
Figueres

Figueres acull la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang' aquest dissabte

El matí i la tarda de dissabte s'instal·laran a la plaça Catalunya per recollir les donacions de sang

06.03.2018 | 14:06
Cartell promocional de la campanya

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya 'Els Bombers t´acompanyen a donar sang' que, el proper dissabte 10 de març, farà parada a Figueres. Per primera vegada, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març al costat dels vuit dies de campanya en edicions anteriors, amb l´objectiu d´aconseguir el màxim nombre de donacions.

Aquesta nova edició va arrencar amb la campanya a Lleida, el dia 1 de març, i va viure la seva inauguració oficial dilluns dia 5 a Vilafranca del Penedès.

Bombers amb cor t´acompanyen a donar sang a Figueres

Aquest dissabte, doncs, Figueres acollirà la campanya. En el marc de la fira gastronòmica 'Essència de mercat', les donacions de sang es faran a la Plaça Catalunya de 10.00 hores a 14.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores. A més, hi haurà activitats per la mainada com dianes d´aigua, photocall de bombers i fins i tot es podrà visitar algun dels camions que s´utilitzen en les emergències.

Quarta edició de la campanya

Aquesta serà la quarta edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s´hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l´augment de les donacions de sang.

En total, seran 20 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l´exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d´exercicis de rescat o d´actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya "Els Bombers t´acompanyen a donar sang" compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s´han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d´entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya "Els Bombers t´acompanyen a donar sang" vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d´ajudar en l´objectiu d´augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d´hàbits i les vacances fan que la població s´acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l´abril per tal d´assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s´extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l´any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook