CiU ha reprès les negociacions amb ERC i Independents de la Selva per eixamplar el govern de la Diputació de Girona. El president de la corporació, el convergent Pere Vila, ja havia expressat el desig de configurar un govern ampli que fes costat a la Generalitat i que treballés en la direcció d'aconseguir "la plena sobirania". Les negociacions, però, van quedar aturades a l'espera que es constituís el Govern de la Generalitat. Aquest mateix dijous ja s'han reprès els contactes i s'ha fet la primera reunió entre els tres grups. La intenció és que el nou organigrama de la Diputació de Girona s'aprovi al ple del febrer. Vila ha explicat que també s'ha convidat PSC i el diputat de la CUP, que han declinat d'entrar al govern.

Les negociacions entre ERC, Independents de la Selva i el grup de CiU s'han reprès aquest mateix dijous. Les converses havien quedat aturades mesos enrere a l'espera de veure si finalment hi havia acord a la Generalitat. CiU governa amb majoria absoluta a la Diputació de Girona però, ja des del primer moment del mandat, el president va destacar que volia fer un govern ampli per contribuir amb el procés polític que viu Catalunya.

"Ja vaig dir que volia un govern que mirés cap al concepte d'independència, crec que si a la Generalitat han arribat a un gran pacte també hem d'estar capaços de fer-ho aquí i fer-los costat des de la resta d'administracions", ha manifestat Vila, que apunta que tant ERC com el grup d'Independents per la Selva (amb l'única diputada Gisela Saladich) també comparteixen l'opinió.

Segons ha explicat, les converses estan "avançades" i els plans són que el nou organigrama es pugui aprovar al ple de febrer. Vila ha explicat que encara no han entrat al detall de com es repartiran les diferents àrees però ha assegurat que l'organigrama de la corporació "no és gaire sofisticat" i que, per tant, l'entesa ha de ser fàcilment assolible.

El president també ha explicat que va oferir el mateix acord a PSC i CUP i que tots dos grups han refusat entrar al govern. En el cas de la CUP, segons ha apuntat, el partit va fer una assemblea on va decidir que, tot i que comparteixen l'anhel independentista, "no entrava dins la seva lògica" formar part del govern de la Diputació.