Una parella de Figueres, Jordi Darnés i Anna M. Isach, han interposat una denúncia per negligència contra l'empresa Empark, concessionària de l'aparcament del passeig Nou de Figueres. El diumenge 30 de novembre es van quedar atrapats a l'ascensor que els portava a la segona planta del soterrani que estava inundada. L'ascensor, de sobte, es va omplir d'aigua. Van haver de sortir sols forçant les fortes. A l'aparcament no hi havia cap indicació que alertés de la situació. L'Ajuntament de Figueres ha confirmat que es demanaran responsabilitats i millores tècniques.

Tenen una plaça per al vehicle i això els permet accedir per un ascensor exterior exclusiu per a abonats. Van estacionar-lo el dissabte i l'endemà a les deu del matí es disposaven a recollir un regal per a l'aniversari de la seva filla. Van pujar com sempre, van marcar la planta dos del soterrani i de "cop i volta va ser com si entrés dins una piscina, en menys de dos segons va començar a entrar aigua fins al genoll". Des del dia abans la planta contava amb més de tres metres d'aigua que va afectar els vehicles estacionats, però ningú va tancar l'accés. L'Anna M. relata que van poder sortir gràcies a la força del seu marit que va ser capaç de forçar l'obertura de les portes. "Vam sortir a una planta, plena de fang, no hi ha havia llum i vam poder sortir a l'exterior". En tot aquest recorregut no es van trobar ningú ni tampoc res que indiqués als usuaris de l'aparcament que estava inundat. Ells van posar els fets en coneixement dels Bombers i de la Guàrdia Urbana. Ho van intentar amb l'empresa però després d'11 minuts en espera van acabar penjant. Saben que van tenir molta sort de poder sortir i han decidit interposar una denúncia per negligència contra l'empresa perquè no volen que això torni a passar.

Quatre dies després de passar van rebre una trucada de l'alcadessa, Marta Felip. L'Ajuntament ha constatat que són conscients de la situació que es va viure i han avançat que està previst que es portin a terme millores tècniques per solucionar les deficiències que pateix l'aparcament i es dema?narà a l'empresa concessionària que ho executi. Està previst que demà es faci un balanç dels danys de la llevantada i les actuacions que es portaran a terme. L'aparcament va ser una obra impulsada durant el govern de Santi VIla que es va ?inaugurar el 2012. No és la ?primera vegada que pateix inundacions.

L'alcaldessa va manifestar al darrer ple que "el que volem saber és que hi passa" perquè "ens consta que no és la primera vegada que passa i, fins i tot, amb menys quantitat d'aigua". A més, va constatar que eren conscients que malgrat que estava inundat des de diumenge, "no es va fer res per tancar-lo".