Els 14 ajuntaments que componen el Consorci Terra de Pas de l'Alt Empordà i 12 consistoris de la Catalunya Nord han decidit unir-se per promoure el turisme sostenible a banda i banda de la frontera. El projecte, que presentaran properament a la convocatòria eurpea INTERREG, encara s'està concretant però preveu, entre d'altres coses, fomentar el senderisme, les rutes al llarg d'aquest territori i, alhora, la creació d'una mena d'ens jurídic mixt entre les administracions i el sector privat per gestionar-ho. L'alcalde de Llançà, Pere Vila (CiU), va explicar que "està encarat" i que properament es donaran més detalls d'aquesta iniciativa que, diu, serà molt beneficiosa per a la comarca.

Precisament ahir, el municipi acollia la jornada "El nostre territori: una gran oportunitat". Es va parlar dels models de negoci i ocupació en espais protegits com la comarca i es va posar sobre la taula la importància de l'entorn "encara molt verge, tot i que amb punts negres". En aquest sentit, Vila va reconèixer que a la dècada dels 60 es van urbanitzar set quilòmetres de costa a la població, que "si fos ara, no es faria". Malgrat això, va destacar que la marca Empordà és "mundialment" reconeguda i que cal potenciar-la.

El projecte que han establert també amb els municipis de ?l'Albera i de la Costa Vermella passa per aprofitar aquestes sinergies i, sobretot, apostar pel sector privat. "L'administració cada cop podrà fer menys i cal implicar els empresaris, que se sentin defensats i que vegin que el projecte serveix als seus negocis", va dir.

Un altre dels temes que es treballaran "amb força" serà la candidatura a reserva de la Biosfera, que aquest diari ja va avançar fa uns dies. "Tots hi creiem molt, ho tenim molt clar i hi treballarem", va sentenciar.