Joguines

Imaginarium s'acomiada per sempre: «Volem expressar el nostre agraïment per la vostra lleialtat, fidelitat i suport al llarg dels anys»

A Figueres hi havia hagut una botiga d'Imaginarium, però fa anys que va tancar

Una botiga Imaginàrium.

Una botiga Imaginàrium. / Fernando Gimeno

Empordà

Empordà

Era un moment esperat —encara que no desitjat— des del passat estiu. Va ser llavors quan Imaginarium, l'empresa de joguines nascuda a Aragó, signava la seva acta de defunció després d'un any lluitant per arribar a un acord amb els més de 800 creditors per prorrogar un deute de 26 milions d'euros que l'ofegaven. Ara, diversos mesos després, la marca que va acompanyar durant la seva infància a nens i nenes dels 90 ha dit adeu definitivament. A Figueres hi havia hagut una botiga Imaginarium, però fa anys que va tancar.

El domini web de Imaginarium ha deixat d'existir. I encara que aquesta acció és purament simbòlica, certifica el comiat de l'empresa. Així ho ha anunciat la companyia aragonesa al seu perfil oficial de Facebook. "Benvolgudes famílies, mares, pares... us haureu adonat que des de fa uns dies la nostra web ja no funciona. Hem aguantat fins a l'últim moment, fins al nostre últim alè, per 'prémer el botó' i dir adeu", ha començat la companyia el seu post en aquesta xarxa social.

El final definitiu

"Amb el cor ple d'emocions trobades i després de molts anys servint a les famílies, veure créixer els vostres fills i a vosaltres mateixos, ens entristeix informar-vos que Imaginarium tanca definitivament. Volem expressar el nostre agraïment per la vostra lleialtat, fidelitat i suport al llarg dels anys". També han recalcat l'"honor i privilegi" que suposa per a l'empresa haver format part de la vida de tots els seus clients i els seus fills, proporcionant-los "moments d'alegria i diversió a través de les nostres joguines". "Ens emportem amb nosaltres records meravellosos i vincles especials que hem format amb cadascun de vosaltres", expressen.