La marxa dels CDR arriba a aplegar unes 3.000 persones

La manifestació pretenia arribar a la delegació del govern però s’ha dissolt a la caserna de la Guàrdia Civil

Els manifestants han cremat dues banderes espanyoles, han tirat alguns ous i farina i han fet caure alguna tanca

Assistents a l’acte independentista de plaça Catalunya s'uneixen a la manifestació dels CDR a Jardinets de Gràcia

Assistents a l’acte independentista de plaça Catalunya s'uneixen a la manifestació dels CDR a Jardinets de Gràcia / ACN

ACN

La marxa dels CDR ha arribat a aplegar unes 3.000 persones en alguns dels seus trams i s’ha desenvolupat sense grans incidents. La convocatòria que ha sortit des de la Model i a la qual s’hi han sumat també centenars d’assistents a l’acte de plaça Catalunya ha arribat a la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia, blindada pels Mossos amb tanques i furgons policials. Allà, els manifestants han cremat dues banderes espanyoles, han tirat alguns ous i algun paquet de farina i han empès les tanques, fent caure alguna. Després han decidit enfilar cap a la delegació del govern espanyol a Catalunya però la marxa s’ha acabat dissolent sense arribar-hi.

La marxa inicial ha partit de la Model, on s’han fet actes durant tot el dia, passades les 18 hores. Unes 300 persones han pujat per l’avinguda Josep Tarradellas, han arribat a la plaça Francesc Macià i han avançat per la Diagonal. En arribar als Jardinets de Gràcia s’han aturat a esperar, justament perquè centenars de persones que havien assistit a l’acte unitari independentista a la plaça Catalunya han començat a pujar per passeig de Gràcia per unir-se a la convocatòria dels CDR, esperonats pels presentadors de l’acte. Han pujat unes 3.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana.

Un cop s’han ajuntat les dues manifestacions, una sola columna independentista ha avançat per la Diagonal i Rosselló fins al passeig de Sant Joan, tot i que ha perdut seguidors fins als 1.800. A partir d’allà només ha faltat pujar fins a la Travessera de Gràcia, on els Mossos han protegit la caserna de la Guàrdia Civil.

Amb molta presència d’estelades, els manifestants han cridat consignes com ‘Ni França ni Espanya: Països Catalans’, ‘Li diuen democràcia i no ho és’, ‘Catalunya lliure’, ‘Puigdemont, el nostre president’ i altres crides a favor de la independència. Han lluït pancartes lemes com ‘1-O, ni oblit ni perdó’ o ara ‘Prou mentides, independència ja’.

Tot i que inicialment pretenien continuar fins a la delegació del govern, la marxa s’ha acabat dissolent pels carrers de Gràcia, on s’han creuat alguns contenidors però sense més incidents.