El meteoròleg Mario Picazo torna a avisar: arriben més pluges i tempestes per a aquesta setmana

El conegut home del temps alerta sobre l'arribada de la tempesta tropical Margot

Pluja intensa.

Pluja intensa. / Aniol Resclosa

Esteban Joaquín Mojica

Aquesta setmana Espanya es prepara per a una nova ronda de pluges. Segons avisa el meteoròleg Mario Picazo, s'esperen tempestes a diverses comunitats del país a partir de meitat de setmana.

Mentre que les primeres pluges es concentraran al nord de la península, a mesura que avanci la setmana, l'ingrés d'aire més fresc en nivells mitjans atmosfèrics provocarà més inestabilitat, portant precipitacions intenses a diferents àrees.

On plourà aquesta setmana?

S'anticipa l'inici de la setmana amb pluges esporàdiques a la regió nord, i l'aparició de tempestes principalment en àrees muntanyoses de l'est, com ara el sistema Ibèric i els Pirineus. Les Illes Canàries podrien rebre algunes precipitacions a la zona nord, i no es descarta que àrees centrals de la península també es vegin afectades. A partir de dimecres, una borrasca carregada d'aire fred es posicionarà a l'oest de la península, afegint-hi més inestabilitat al panorama.

La tempesta tropical Margot

A més, estarem atents al progrés de la tempesta tropical Margot, que podria intensificar-se a huracà dirigint-se a les Illes Açores. Tot i que no representa un risc directe per a Espanya, hi ha la possibilitat que es combini amb una altra borrasca cap al final de la setmana, aportant més pluges al país. La borrasca que es formarà a mitjan setmana a l'oest serà la principal responsable del temps inestable, amb els fronts avançant d'oest a est i causant tempestes intenses en certes àrees.

Mario Picazo anuncia lluvias y tormentas en algunas partes de España

Mario Picazo anuncia lluvias y tormentas en algunas partes de España / ELTIEMPO.ES

Seguirà la calor?

Pel que fa a les temperatures, es mantindran estables durant la major part de la setmana. Encara que l'inici serà amb temperatures superiors a les habituals al nord i al nord-est, la meitat sud presentarà valors una mica inferiors al típic, però encara agradables.

Tot i això, cap al final de la setmana, s'espera un descens notable en les temperatures, especialment al sud, on podrien caure entre 5 i 8 graus respecte a les temperatures de dijous.