Barcelona

Raquel Sánchez troba un èxit l'aplicació de l'abonament gratuït: "S'ha absorbit la demanda"

Xifra en 200.000 els bitllets expedits a Catalunya fins aquest dilluns

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a l'estació de Sants de Barcelona

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a l'estació de Sants de Barcelona / Europa Press

EP

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha qualificat d'èxit el funcionament de l'abonament gratuït per al transport públic durant el primer dia de curs escolar: "S'ha absorbit la demanda".

Ho ha dit aquest dilluns en unes declaracions als mitjans a l'estació de Sants de Barcelona després de supervisar, en un trajecte entre Gavà (Barcelona) i la capital catalana, el funcionament d'aquests bitllets de Renfe a Catalunya.

Sánchez ha xifrat en més de 200.000 els abonaments de Rodalies i mitja distància expedits a Catalunya, dels quals 170.000 pertanyen al primer cas, i ha explicat que s'ha produït un augment de la demanda habitual al voltant del 8% i 9%.

Durant aquesta jornada d'inici del curs escolar i incorporació del gruix de la ciutadania als seus llocs de treball, la ministra ha dit que el servei ha funcionat amb normalitat i ha convidat a utilitzar aquests abonaments.

Ha defensat que es tracta d'una mesura per lluitar contra els efectes de la crisi i la guerra a Ucraïna que pretén incentivar l'ús del servei de Rodalies i alhora ajudar en l'estalvi de les famílies, que ha xifrat en 750 euros per a cadascuna fins al desembre.

Preguntada sobre una eventual pròrroga de la mesura, que durarà fins al desembre, Sánchez ha explicat que ho estan seguint i que hauran de deixar passar els mesos, tot i que ha dit que "si s'ha de prorrogar", ho faran.

Pel que fa a l'inici del curs escolar, que arriba sense percentatge de llengües a les aules després de l'aprovació del decret que en fixa la inaplicació, la ministra ha dit que les resolucions judicials s'han de complir i que sempre han defensat que les llengües no han de ser un element de confrontació.