Efectius dels Mossos d'Esquadra van desplegar ahir a les 06.00 hores una operació contra el terrorisme gihadista a Barcelona, en la qual es van detenir dues persones de nacionalitat algeriana per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Manuel Gací-Castellón. Fonts de la investigació assenyalen que els dos arrestats formaven part o, almenys, col·laboraven amb una cèl·lula que planejava atemptar amb explosius a la capital catalana, tot i que fonts jurídiques precisen que aquests plans no eren de cap manera imminents.

El magistrat es va arribar a desplaçar a Algèria per aprofundir en les indagacions contra aquesta presumpta cèl·lula terrorista desarticulada en gran part el gener de l'any passat en l'anomenada operació Alexandria, van informar a El Periódico fonts jurídiques. En l'operació es van detenir dinou persones, de les quals quatre continuen en presó provisional.

Segons la Policia de la Generalitat, la investigació va permetre concretar els llocs on el grup terrorista pretenia actuar, així com determinar que la cèl·lula s'estava preparant amb l'elaboració d'artefactes explosius i obtenció d'armes.

Als dos arrestats d'ahir al matí, de 41 i 43 anys i que seran posats a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, se'ls imputen els delictes de terrorisme de l'article 572.2 del Codi Penal, amb el qual es castiga la integració en una organització terrorista, i següents. També se'ls atribueix col·laboració activa amb un grup terrorista del 577 de l'esmentat text legal.

Els agents van realitzar entrades i registres en dos domicilis del passeig Joan de Borbó amb el carrer Maquinista, a la zona del mercat de la Barceloneta. L'operatiu està dirigit per la Comissaria General d'Informació (CGI) de la policia catalana per ordre del Jutjat Central d'Instrucció número 6, ja a càrrec de l'operació Alexandria contra el terrorisme gihadista a Barcelona i Igualada.

Els detinguts el gener de 2019 eren majoritàriament carteristes d'origen magrebí establerts a Barcelona que, segons fonts policials, s'havien radicalitzat.