La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha explicat que estan estudiant delegar el vot de l'exconseller Antoni Comín, que resideix a Bèlgica, encara que si aquesta via no funcionés no ha descartat que renunciï al seu escó al Parlament.

Com la CUP manté l'abstenció davant de qualsevol candidat a la presidència de la Generalitat que no sigui el líder del JxCat, Carles Puigdemont, la delegació del vot del mateix expresident català i la de l'exconseller d'ERC Antoni Comín són imprescindibles perquè prosperi una investidura a la segona volta.

En aquest sentit, en declaracions a TV3, Vilalta ha asseverat que treballen en "la via de la possible delegació de vot" de Comín i ha afegit que, en el cas que al final no hi hagués aquesta possibilitat, "el mateix Comín ha dit en algunes vegades que, arribat el cas, podria arribar a renunciar a l'acta".

Abandonar la condició de diputat seria l'altra opció, però de moment ho han descartat tant Comín com Puigdemont, encara que, en el cas de l'expresident català, la Mesa del Parlament ja li va acceptar la delegació de vot en l'últim ple ordinari, quan estava encara empresonat a Alemanya.